Friday, 30 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8.0.2 izlazi ovih dana da popravi greške prethodnika
No-Service-iOS-8

iOS 8.0.2 izlazi ovih dana da popravi greške prethodnika

Nije ovo bio dobar tjedan za Apple. Prvo se pojavio skandal o savijanju iPhone 6 Plus uređaja u džepu korisnika, skandal na koji smo se mi oglušili jer je ista priča popratila i iPhone 5s. Čak i da smo svi prespavali časove fizike u osnovnoj školi iz iskustva znamo da će se svaki materijal saviti ako na njega djeluje odgovarajuća sila. Koji je uređaj savitljiviji, te zbog toga bolji ili gori, koji uređaj u svijetlu te vijesti nabaviti je, kao i uvijek, svačiji intimni problem.

Pravi problem je bio sinoćnji iOS 8.0.1 debakl. Problem koji se ispostavio kao najveća Apple greška prilikom izbacivanja nekog firmwarea. Umjesto da popravi određene bugove, iOS 8.0.1 je onemogućio prijem signala i Touch ID na većem broju uređaja, te ga je Apple brže – bolje povukao sa svojih servera. Uskoro je na Apple stranici objavljeno i službeno saopštenje popraćeno uputama kako napraviti downgrade sa iOS 8.0.1 na inačicu 8.0 (uputama koje smo za vas pripremili još sinoć i koje možete pročitati ovdje), uz obećanje da iOS 8.0.2 stiže u narednim danima te da će ispraviti situaciju koju je stvorio njegov prethodnik.

Još jednom ćemo se složiti kako je ovdje riječ o ozbiljnijem propustu a da li su Appleova obećanja dovoljna ili ne, sigurni smo kako će pristaša biti na obje strane tog odgovora na to pitanje. Omizio blog će vas, kao i uvijek, obavijestiti o razvoju situacije, konkretno, o dostupnosti iOSa 8.0.2 za kompatibilne iUređaje.

  • DC79

    što bi im ovo moglo proći da je Jobs živ

    • Ma da Apple propada od kako je Jobs umro. #sarcasm

  • iMNE

    “iz iskustva znamo da će se svaki materijal saviti ako na njega djeluje odgovarajuća sila” Da i onda ga “odgovarajućom silom ” opet vratiti u prvobitno stanje. Promašeni su i legura i dizajn , to je činjenica!