Friday, 23 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8.3 Beta 2 radi brže na starijim iUređajima
iOS-83-b2-vs-iOS-813-main

iOS 8.3 Beta 2 radi brže na starijim iUređajima

Registrovani Apple developeri jučer su u ruke dobili drugu beta inačicu iOS 8.3 firmware-a na testiranje. Dok se i dalje ne govori previše o novim značajkama uvijek se postavlja ono vječno pitanje da li će uređaji na novom firmware-u raditi brže no na starom.

Ovo je naročito osjetljivo pitanje za vlasnike starijih uređaja koji podržavaju iOS 8 kao što je iPhone 4s. Kako bi na isto pokušao dobiti odgovor, YouTube korisnik kabriolett je napravio uporedni test sa 2 iPhone-a 4S – jedan pokretan sa iOS 8.1.3 a drugi sa iOS 8.3 beta 2. Kao što se iz videa može zaključiti, dobri stari 4S djeluje dosta brži i fluidniji na iOS 8.3 beta 2. U obzir treba uzeti da je riječ tek o beta inačici te da bi u finalnoj verziji stvari trebale biti još više ispeglane. Isti test je proveden i sa iPhone-om 5 a napredak u brzini uređaja je ovdje manje primjetan nego kod njegovog prethodnika.

Kada će iOS 8.3 biti dostupan javnosti je više no odlično pitanje. Sam iOS 8.2 se i dalje nalazi u fazi beta testiranja i pretpostavlja se da će ova za iWatch izuzetno bitna inačica biti dostupna narednog mjeseca. Unatoč svemu, ovo su odlične vijesti za vlasnike starijih iUređaja te se nadamo da će nove iOS inačice na njih doći što brže.

 

Featured image credit: RedmondPie

  • opet ja

    Prošla je euforija pa sad mogu da se “ispoštuju” i oni koji se lako ne odvajaju od novca za novi iphone a 4s im zadovoljava potrebe. Mogao je raditi brže i na 8.0 ali tebalo je razočarati četvorkaše da pređu na novi, bolji, veči i brži iphone. Apple!