Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8.3 Bugs
touch-id

iOS 8.3 Bugs

Kao što ste možda već i čuli Apple je jučer izbacio dugo isčekivani iOS 8.3 koji donosi hrpu poboljšanja i novih funkcija te je s njim zakrpio i pregšt sigurnosnih rupica uključujući one koje su korištene za TaIG jailbreak alat.

Ali naravno s tolikim brojem poboljšanja i dodataka neizbježno je da će se naći i pokoji novi bug.

Jedan je već pronađen. Korisnici iOS 8.3 na iUređajima s Touch ID senzorom su pronašli bug gdje App store uvijek traži lozinku bez obzira ako ste je već ubacili pri kupovini neke aplikacije. Normalan rad ove funkcije je to da nakon što jednom ubacite lozinku možete koristiti Touch ID autentikaciju za buduću kupovinu u sljedećih 15 minuta.

touch-id-settings

Koliko smo testirali bug je prisutan na svim Touch ID uređajima koji su na iOS-u 8.3 bez obzira ako ste napravili update putem iTunesa ili pute OTA na samom uređaju. Također paljenje i gašenje ove funkcije u postavkama ne pomaže pri uklanjanju problema.

Ovo neće biti veliki problem za mnoge s obzirom da još uvjek možete kupovati stvari na App storeu putem lozinke,  ali je dovoljan propust da bi ga Apple uskoro popravio te izbacio iOS 8.3.1 što znači da ćemo morati pričekati još malo duže na novi jajilbreak.

Jesti li sami primjetili ikakvih novih problema? Ili pak jeste primjetili da vam se neki problem popravio? Javite nam u komentima ili putem Facebook stranice.

Update: Upute kako ukloniti ovaj problem?

  • Igor

    Sve sljaka like a charm :-)