Friday, 30 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 bi mogao dobiti i alternativno sučelje s novim fontovima
iOS-8

iOS 8 bi mogao dobiti i alternativno sučelje s novim fontovima

Nakon što su developeri počeli češljati prvu beta inačicu iOS-a 8 počele su se otkrivati tajne koje Apple nije spominjao na otvaranju WWDC-a prošlog tjedna. Među njima i promjene u korisničkom sučelju.

Korisničko sučelje iOS-a je u osnovnim crtama istovjetno dalekim prethodnicima koji su se još odazivali na ime iPhone OS. Pomenute promjene suptilne su prirode a otkrio ih je Hamza Sood. Interno nazvan “Alternate UI” (alternativno sučelje) krije nove fontove i kombinacije boja u iOSu 8. Npr. umjesto zelene boje iOS 8 prekidači mogu biti i narandžasti.

alternateUI-ios8-1

Naravno, nitko ne garantuje da će i ove malene promjene i opcije naći put do finalnih verzija iOSa 8. Ipak, ove godine je više no jasna da u Cupertino-u pušu neki novi vjetrovi. Steve Jobs ne bi pristao na pola stvari koje su Tim Cook i ekipa predstavili prošlog tjedna, ali to nije ni bitno, sve te promjene su dobro došle.

alternateUI-ios8-2

Nove tipkovnice, alternativna korisnička sučelja… Ne bih se iznenadio da Apple naredne godine objavi kako će iOS 9 podržavati razne teme sučelja. Živi bili pa vidjeli.

 • Ivica

  Pozz ,
  Ima li ikakvih naznaka da bi osmica mogla imati sluku kontakta u telefonskom imeniku ? Jer uz ovim poboljšanjem u sms-u i mogučim izmjenama tema ( naravno ako bude ) jos mi samo ovo fali , ustvari i nightmode sa cydiee , pa bi mogao i bezz jealbreka ..
  Hvala vam na svim informacijama koje djelite s nama …

  Pozz iz Rovinja

 • Adriano

  Pitanje je slično kao i kod Ivice uz dodatak, da li ćemo imati ponovnu mogućnost korištenja slike pozivaoca prilikom poziva na cijelom displeju kao što smo imali priliku na iOS7 7.06, jer sada trenutno imamo mogućnost prikaza veoma malih sličica u uglu displeja koje se jedva mogu vidjeti i što je veliki nedostatak iOS7 7.1.1. Veliki pozdrav

 • Darvin

  Ovo je revolucija u svijetu mobilnih OSova, čak ćemo moći promijeniti i boju prekidača! Wow! Da mi se nekako vratit na ios 6…