Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 će procentualno prikazivati potrošnju baterije pojedinih aplikacija
ios_8_battery_shaming_fake_mockup_hero

iOS 8 će procentualno prikazivati potrošnju baterije pojedinih aplikacija

Već smo utvrdili kako je iOS 8 prepun novitetima. Jedna od zgodnijih novih značajki je činjenica da će nova iOS generacija pokazivati potrošnju baterije pojedinih aplikacija u procentima te nam tako pomoći da jednostavno utvrdimo koje aplikacije “srču” dragocijenu energiju.

Da, Android telefoni slično rješenje nude već neko vrijeme. Screenshotove je na Twitteru objavio Evan Coleman s potječu, naravno, od prve iOS 8 beta inačice. Kada se u Settings aplikaciji iOS-a 8 zaputi po poznatoj putanji: General – Usage – Battery Usage, naći će se i nova sekcija rezervirana upravo za ovaj pregled potrošnje baterije od strane aplikacija. Moguće je odabrati pregled baziran na posljednja 24h ili na posljednjih sedam dana.

iOS-8-Settings-General-Usage-Battery-Usage-002

S obzirom da je Apple iOS 8 učinio više otvorenim za developere te možemo očekivati tipkovnice, widgete (samo u centru za notifikacije), te druge nadogradnje za aplikacije, ova opcija će biti zlata vrijedna korisnicima ako požele otkriti da li neka od tih novotarija neplanirano “napada” bateriju. Zgodno, zar ne?

 

Featured image credit: imore.com