Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 – Pametni App Store Wish List i svajpanje notifikacija
iOS8-iphone6

iOS 8 – Pametni App Store Wish List i svajpanje notifikacija

U pregrštu novih značajki koje su po prvi puta dostupune na iOS 8 ima dosta onih o kojima se nije mnogo govorilo ni pisalo. Danas počinjemo sa kratkim serijalom postova čiji je cilj da u narednim danima i tjednima objasni neke od zanimljivijih značajki koje su ostale nepomenute.

Unaprijeđena i pametnija App Store lista želja (Wish List)

Wish List kao opcija postoji već neko vrijeme u App Storeu ali, ruku na srce, malo ko ju je koristio. Ideja je pristojna, na jedno mjesto staviti sve one aplikacije koje želimo kupiti/preuzeti kasnije, ali nikad nije dobila previše pažnje korisnika. Sa iOS 8 Wish List je postao još napredniji i praktičniji pa pored aplikacija koje sami sačuvamo pamti i pjesme koje upitamo Siri da ih prepozna, te na osnovu onog što slušamo na iTunes Radio daje nove, prilagođene sugestije za kupovinu.

ios8-wishlist

Svajpanje notifikacija u Centru za notifikacije

Sa iOS 7 centar za notifikacije je postao bolji ali u iOS 8 je dobio dodatnu funkcionalnost. Sada su tu samo dva taba: Danas i Notifikacije, dobio je naprednije widgete a notifikacije se sada jednostavno mogu uklanjati svajpanjem bez dosadašnjeg ciljanja na podmukle X-iće.

ios8-notif