Tuesday, 20 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 – Novi bug briše iCloud Drive dokumente
reset-all-settings

iOS 8 – Novi bug briše iCloud Drive dokumente

Bili manji ili veći, problemi za Apple očito se nastavljaju. Nakon bendgate i iOS 8.0.1 afera, jučer je u iOS 8 otkriven novi bug koji nakon vraćanja uređaja na fabričke postavke (Reset All Settings) briše određene iWork dokumente i fileove iz iCloud Drive.

Podsjetimo se, pored opcije za brisanje svog sadržaja i postavki sa iUređaja, u iOSu postoji opcija koja resetuje sva korisnička podešavanja, opcija uz koju korisnici dobiju eksplicitno objašnjenje da njihovi podaci i medijski fileovi neće biti obrisani. Ipak, iOS 8 to očigledno shvata liberalnije te je nestanak dokumenata sa iCloud Drive servisa itekako moguć.

Jedina pozitivna činjenica u ovoj priči je to što su pogođeni samo dokumenti vezani za iWork (Appleov vid Office rješenja), pa u slučaju da ne koristite neku od iWork aplikacija nećete ni imati razloga za brigu. Najbolja prevencija je privremeno se držati dalje od “Reset All Settings” opcije dok ne uspijemo potvrditi da je ovaj bug ispravljen. Da li je neko od vas bio pogođen novim bugom?

 

Story credits: MacRumors