Saturday, 31 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 – Prilagodljivija Mail aplikacija i dodatne opcije kamere
iOS8-iphone6

iOS 8 – Prilagodljivija Mail aplikacija i dodatne opcije kamere

Iako se na prvi pogled ne čini tako, funkcionalnost iOSa 8 je debelo proširena u odnosu na prethodnike. O važnim stvarima se trubilo na svakom uglu ali i dalje ima korisnih sitnica koje je malo tko pomenuo. Iz tog razloga smo se Omar i ja odlučili napraviti serijal postova u kojima ćemo obrađivati neke od tih značajki.

Više opcija za Mail aplikaciju

Mail aplikacija koja se isporučuje sa iOS-om uvijek je imala svojih boljki. U svakoj novoj iOS generaciji Appleovci pokušavaju dodati nove funkcije u ovu aplikaciju ali glavnina korisnika i danas radije koristi Gmail, Mailbox i slične aplikacije. Sa iOS 8 Mail aplikacija je dobila mogućnost brisanja mailova dugim svajpom po zaslonu u desno, dok je lijevi svajp sad prilagodljiv pa možete odabrati opcije kao što su “označi kao pročitano” i slično. Svi relevantni mailovi sada se grupišu u konverzaciju bez obzira na sadržaj. Da li će to biti dovoljno da privuče korisnike, ostaje da vidimo.

ios8-mail

Kamera aplikacija dobija više kontrole

Unatoč tome što se s konkurencijom ne igraju utrkivanja u mega pikselima, iPhone modeli već neko vrijeme imaju odlične kamere. Mnogi su se žalili kako je Apple trebao korisnicima prepustiti više kontrole nad procesom fotkanja pa je sa iOS 8 aplikacija Kamera dobila mogućnost manuelnog podešavanja ekspozicije. Potrebno je manuelno tapnuti zaslon da bi se detalj fokusirao, kao i ranije, samo što ćete sada pored kvadratića primjetiti manji slider kojim se prilagođava količina svjetla.

ios8-exposure