Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 uvodi notifikacije za odgovor na mail
notify-me

iOS 8 uvodi notifikacije za odgovor na mail

Komunikacija bi trebala biti najvažniji aspekt naših telefona, koliko god oni bili pametni ili ne. Pored brojnih novotarija sa kojima će nas Apple počastiti u iOS 8, dosta se poradilo i na poboljšanju komunikacije. Aplikacija poruka dobila je korisne nove funkcije a dobit će ih i Mail aplikacija.

iOS-8-Mail-Notify-Me-thread-001

Konačno se uvodi opcija za notificiranje korisnika kada neko od kolega/prijatelja odgovori u okviru jedne email konverzacije. Da bi dobijali upozorenja u ovakvim situacijama potrebno je napraviti swipe na lijevo na željenoj mail konverzaciji, odabrati opciju “More” a zatim tapnuti na “Notify Me…” gumb. Na ovaj način korsinici neće više morati non-stop ručno osvježavati email u strahu da će nešto propustiti. Pored email konverzacija za koje je upaljena ova vrsta notifikacije stajat će i mala ikona sa stilizovanim zvonom što je zgodan dodatak.

iOS-8-Mail-Notify-Me-thread-003

Pored ovoga u mail aplikaciji moći ćemo neki mail obilježiti kao pročitan, te brisati mailove dugim swipe-om. Uz sva ova poboljšanja zaista jedva čekamo da Apple zgotovi iOS 8.

 

Image credits: iDownloadBlog