Friday, 23 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9.1 protiv iOS 9.2 test: Da li uređaji brže rade na novoj inačici?
iPhone-4s-5-5s-6-iOS-9.1-v-9.2

iOS 9.1 protiv iOS 9.2 test: Da li uređaji brže rade na novoj inačici?

Svaki put kada Apple izbaci novu inačicu iOS operativnog sustava korisnici se pitaju da li će njihovi iUređaji biti brži ako se uradi nadogradnja. Pitanje je to koje pogotovo muči vlasnike starijih uređaja jer se u prošlosti nije jednom desilo da novi firmware toliko uspori starije uređaje da ih je gotovo nemoguće koristiti. Oni koji pamte kako je iOS 4 radio na iPhoneu 3G znaju dobro o čemu se govori.

Ako vam jailbreakanje nije zanimljivo onda je malo razloga da vas spriječe da svoj iPhone ili iPad nadogradite na iOS 9.2. Ekipa iAppleBytes je na svom YouTube kanalu okačila čitavu seriju videa u kojima testiraju razlike u brzini iPhonea 4s, 5, 5s i 6. Ispod možete pogledati uratke za svaki od tih uređaja i vidjeti i sami kakve su razlike. Generalni konsenzus je da uređaji brže rade na iOS 9.2, a to se odnosi i na vremešni iPhone 4s!

 

  • Nezadovoljstvo

    Ovoo je strasnoo, iPad Air 2 na ios 9.2 radi kao neki Android prije 100 leta. Svakom nadogradnjom sve gore i gore, puno steka,koci, crashevi, a sto je najgore poceo je da se pojavljauje kao sto je na Windowsu plavu ekran smrti, tako i na iPadu ona bijela jabuka, kao da uradi respring, a nije ni jailbreakovan, sramota je sta je Apple uradio od onakvog iOS-a stabilnog i sta radi od novih uredjaja. Svaki mjesec moram da radim totalni restore na iPadu da bi barem normalno radio, a Apple je obecao da ce sve bugove da zakrpi u iOS 9 sto se nije desilo, naprotiv 5 puta je gori od iOS 8-ice.
    Imam i iPhone 5s na iOS 8 i ne smijem da pomislim da ga podignem na iOS 9 mislim da bi to tek bilo uzasno. Jedino sto su od iOS 6 pa do sada unaprijedili je Facetime video kvaliteta poziva, sve su ostalo sjebali.