Friday, 30 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 ima puno bolju bateriju i novi Low Power mode
battery-life-main

iOS 9 ima puno bolju bateriju i novi Low Power mode

Baterije nikad dosta. Između desetine novih funkcija u iOS 9, Apple je na kratko spomenuo da je iOS 9 dizajniran i optimiziran u kodu kako bi koristio još manje baterije.

Već postojeći uređaji će u prosjeku vidjeti još jedan sat extra aktivnog korištenja uređaja, što je prilično dobro i nekih 20%-30% poboljšanje ovisno koliko korisite uređaj.

Osim poboljšanja u trajanju baterije, iOS 9 će sada imati i Low Power mode ala Android, koji će pogasiti funkcije koje nam ne trebaju, i prema komentaru Craiga Federighia “za koje nismo ni znali da postoje” kako bi nam dali još 3 dodatna sata korištenje uređaja.

low power mode

Developeri si već prečešljali iOS 9 betu i našli sve što će biti ugašeno u Low Power modu. Između ostalog email se neće automatski provjeravati, već samo onda kada odete u mail aplikaciju. Pozadinski App refresh se gasi za sve aplikacije uključujući downloade i ažuriranje App Store aplikacija. Svijetlina zaslona je smanjena. Motion blur efekti su ugašeni. Podatkovna brzina bi mogla biti smanjena ovisno na kojoj ste mreži.

Sve novosti s WWDC 2015 možete naći ovdje.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebookaili Twittera.