Tuesday, 29 September, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 je stigao – Pogledajte koje su novine!
iOS-9-

iOS 9 je stigao – Pogledajte koje su novine!

Kasno sinoć Apple je izbacio dugo očekivani iOS 9 za iPhone, iPad i iPod touch uređaje. Poboljšanja su zaista brojna te ćemo se ovih dana usmjeriti na postove u kojima ćemo detaljnije opisivati nove značajke i mogućnosti dok ćemo ovdje spomenuti najvažnije i ponuditi kompletan changelog.

Apple se potrudio da iOS 9 učini stabilnim, ali ni ove godine ne fali korisnih poboljšanja. Siri je sada pametnija no ikada i može vam više ponuditi tokom komunikacije. Tu je i proaktivni asistent koji mijenja Spotlight pretragu i koji ima pristup mnoštvu podataka te liči na Appleov odgovor na Google Now. iPad postaje puno pametniji tablet koji će omogućavati korištenje više aplikacija u isto vrijeme na zaslonu, aplikacije će se moći gurati po zaslonu dodirom i još mnogo toga. Ne treba zaboraviti ni Low Power način rada koji će vam pomoći da izvučete što više iz svoje baterije u kritičnim trenutcima, kao ni nove Apple aplikacije kao što su bilješke, iCloud Drive, Apple Pay i druge.

U slikama koje prilažemo u nastavku možete pročitati sve iOS 9 izmjene prije nego novi sustav instalirate na svog ljubimca (pod uslovom da ne brinete za jailbreak). Jeste ga probali već, kako vam se čini?

Ako vas interesira više, ovdje možete naći detaljne članke o svim promjenama o kojima smo do sada pisali.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

UPDATE: Izbačen je i iOS 9.0.1 koji popravlja par bubica s iOS 9 softwarom. 

 • tatamata

  Nedostaje još podrška za lakši prelaz na android :D

 • luka

  Android je davnih dana sve ovo imao, zao mi je sto ios nekako sporije uvodi sve ove novine, kao da cekaju da vide da li ih ljudi na androidu koriste, pa ako ih koriste tek ih onda ubace u svoj ios….

 • Miroslav Jerković

  Dali su ubacili haptic efekt?

  • Haptic je samo na novom iPHone 6s

  • Miroslav Jerković

   Hvala na info..

 • samoborac33

  vise od pola tih novina uopce ne radi u hrvatskoj i nece jos godinama.Zato mislim da si taj ios mogu ugurati nekamo..