Saturday, 31 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 Notes App – Aplikacija za bilješke dobija veliki update
notes-main

iOS 9 Notes App – Aplikacija za bilješke dobija veliki update

Apple je danas na WWDC rekao da čak 50% korisnika koristi aplikaciju za bilješke koja dođe s iOS-om, tako da im je bilo i vrijeme da je unaprajede i dovedu na nivo 2015.  I sam je koristim svaki dan bez obzira što je App store pun boljih alternativa tako da će mi novotarije pokazane danas i te kako dobro doći.

Ako koristite Notes App iz same slike možete vidjeti skoro sve što je novo. Tako da sada možete napraviti check liste, dodati slike iz kamera app, linkove s weba te i sami nacrtati neku bolješku.

Notes App iOS 9

Sada je u iOS 9 uvezan i Notes share sheet koji vam dozvoljava da podjelite informacije s note aplikacijom iz druge aplikacije. Ovo će naravno biti dobro rješenje kada želite dodati link ka nekoj web stranici izravno iz Safarija. Tako da ne morate više copy web adresu u safariju pa je onda paste u notes.

Notes Share Sheet

Osim toga grafički aplikacija izgleda puno bolje te ima list view koji pokazuje thumbnail linkova i slika kako bi vam bilo lakše naći neku od starijih bilješki.

Iste funkcije su ugrađene i u novi Mac OS X, tako da sada možete sinkati bilješke sa svim opcijama između različitih Apple uređaja.

Cross Device Sinc

Sve ostale novosti s WWDC 2015 možete naći ovdje.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebookaili Twittera.

  • GoyaIllusion

    Iznova se pitam, da li Apple namerno ovoliko dugo kasni, i zašto je to tako?