Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 Quick Type – Napokon bolji način da podcrtate text
easy-edit-main

iOS 9 Quick Type – Napokon bolji način da podcrtate text

Imeđu ostalih poboljšanja u iOS 9, i tipkovnica je dobila još par dobrih trikova. Kao bolji način odabira texta za edit, Shortcut bar sa copy, paste i drugim prečicama te multi tasking podršku za third party tipkovnice.

Easy Text Edit

Osobno jedva čekam novi easy text selection koji vam omogučava odabir texta na lakši način kako bi izbrisali, ubacili ili promjenili neku riječ u textu.

Sada imamo ovaj 7 godina star balon ili povećalo, koje me nervira već neko vrijeme a u IOS 9 ćemo putem geste s dva prsta moći pocrtati text te ga izabrati za različite textualne promjene.

Sve što trebate uraditi je s dva prsta gestom bilo gdje na zaslonu (Ukljčujući samu tipkovnicu) pomaći kursor na riječ koju trebate promjeniti. Demo je pokazan na WWDC i izgleda kao puno bolja i brža sulucija za text edit. Demo je bio na iPada i iskreno se nadam da će ova funkcija biti omogućena i na iPhoneu.

Easy Edit Keyboard

Shortcut Bar

Shortcut bar sada osim sugestija za riječi, dodaje i različite alate koji će vam pomoći pri pisanju texta. Prečice kao cut, copy i paste. Pa onda Bold, Italic i Underline te i Attachment gumb.

Shortcut bar

Multitasking Support

Očigledno je da Apple misli da je razlog za slabiju prodaju iPada, Microsoft Surface, što se vidi i iz pregršta multitasking opcija koje so do sada bile na Surface tabletima što ga je činilo puno boljom alternativom za one koji poslovno rade na tabletu. Tako je sada dodan i task switcher koji će biti poznat korisnicima OS X i Maca. Razlog za ovo je da se lakše možete prebaciti s jedne aplikacije u drugu ako koristite fizičku tipkovnicu.

Screen Shot 2015-06-08 at 5.50.37 PM

Sve ostale novosti s WWDC 2015 možete naći ovdje.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebookaili Twittera.