Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 stiže 16. rujna
ios9sept16banner

iOS 9 stiže 16. rujna

Apple nam je sinoć pokazao zaista fantastične nove značajke na svojim novim perjanicama iPhone 6s i 6s Plus i iPad Pro, a sve one su ugrađene u potpuno novu generaciju Apple operativnog sustava za mobilne uređaje iOS 9, koji će službeno biti dostupan 16. rujna za sve kompatibilne uređaje.

Appleova 3D Touch tehnologija je duboko uvezena u novi iOS 9 i jedno bez drugog ne bi mogli funkcionirati. Osim toga, iOS 9 će sa svojim sposobnostima za multitasking i drugim opcijama učiniti rad užitkom na novom iPadu Pro sa 12,9″ zaslonom. Takođe će omogućiti rad novih dodataka kao što su Apple Pencil i Smart keyboard.

Iako donosi dosta novina, Apple se prilikom izrade iOSa 9 skoncentrirao na povećanje stabilnosti i povećanje brzine. To je bilo neophodno jer je sa iOS 7 uvedeno novo poglavlje u ovaj sustav koji je obogaćen novim opcijama te vremena za njihovo najfinije podešavanje nije bilo. Korisnici već dostupnih uređaja će sa ažuriranjem na iOS 9 moći računati na smanjenu potrošnju baterije. O najvažnijim iOS 9 novitetima možete osvježiti pamćenje ako posjetite ovaj link. Suvišno je govoriti da se jailbreakeri trebaju držati dalje od novog iOSa ukoliko žele nastaviti da koriste jailbreakan uređaj.

Pročitajte naše izvještaje o ostalim noviteta sa sinoćnjeg Apple eventa:

  • upitnik

    Zna li se koji ce uređaji podrzavati iOS9?

    • qef

      od 4s pa nadalje