Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 9 vam daje mogućnost spremanja web i drugih sadržaja u PDF dokumente
save-pdf

iOS 9 vam daje mogućnost spremanja web i drugih sadržaja u PDF dokumente

Svake godine nakon završetka WWDC konferencije “ispliva” pregršt novih detalja o iOSu ili OS Xu o kojima Appleovci nisu stigli pričati i predstaviti ih. Jedna od tih opcija koja je ostala u anonimnosti tokom zadnjih par tjedana je jako praktična, naime, iOS 9 će nam omogućavati da određeni tip sadržaja sačuvamo na naše iUređaje u PDF formatu.

Ta opcija je u OS X postojala već neko vrijeme i njen dodatak u iOS 9 je više nego dobro došao. Iako nije puno detalja poznato, Save PDF to iBooks opcija je ubačena u iOS 9 Share Sheet. Bilo da gledate neku web stranicu, bilješku, fotku ili slično, taj sadržaj ćete moći pretvoriti u PDF koji će vam automatski biti ubačen u iBooks aplikaciju. Ovo je daleko praktičnije jer PDF kao dokument možete editovati, ocrtavati, prebaciti na računalo i koristiti u razne svrhe. Dakle puno bolja opcija od “hvatanja” screenshota.

Ne sumnjamo kako će se još ovakvih “skrivenih” iOS 9 opcija pojaviti uskoro i sve je to razlog više da nestrpljivo čekamo jesen kada ćemo moći koristiti novi operativni sustav na svojim ljubimcima.

 

Story credit: Six Colors