Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS firmware promjene i razlike između inačica
ios-10

iOS firmware promjene i razlike između inačica

Ova stranica je orginalno objavljena 5.7.2015 a posljednji put ažurirana 6.11.2016 i sadrži detalje i novitete o svim inačicama iOSa.

U ovom članku na jednom mjestu možete naći koje su razlike u raznim inacicama iOS firmwarea, tako da znate da li vam se uopće isplati praviti upgrade ili je to bespotrebno. Neke inačici iOS firmwara donose mnogo novih funkcija a neke samo krpe sigurnosne rupe ili pak donose funkcije koje nisu podržane na našim prostorima.

Ovaj članak će vam dobro doći ako ne ažurirate svaku inačicu, tako da možete vidjeti što je sve novo kada idete na primjer s iOS 10.0 na iOS 10.1. Na vama je da odlučite ako vam se isplati ažurirati firmware ili ako želite ostati na staroj verziji iako vam mi  preporučujemo da podignete firmware na najnoviju inačicu kako bi dobili sve nove funkcije i nove sigurnosne zakrpe.

Naravno ako koristite jailbreak onda morate paziti da se verzija na koju podižete iUređaj može jailbreakati. Informacije o posljednjem jailbreaku možete naći u našoj jailbreak sekciji.

iOS 10

ios-10

iOS 9

Screen Shot 2015-07-05 at 12.32.18 PM

iOS 8

ios8general

Starije inačice

evolution

Ako imate stariji uređaj te vas interesuju starije inačice iOS firmware te detalje možete naći ovdje.

Download

Ovdje možete skinuti svaku inačicu iOSa do sada. Svi linkovi dolaze izravno s Apple servera i potpuno su isti kao oni iz iTunesa.