Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS in the Car će biti lansiran na Geneva Motor Show narednog tjedna
ios_in_the_car

iOS in the Car će biti lansiran na Geneva Motor Show narednog tjedna

Ljubitelji četverotočkaša u svojim kalendarima u ožujku imaju obilježen salon automobila u Ženevi. Na Švicarskom, neutralnom, terenu svake godine predstave se neki od najznačajnijih modela renomiranih proizvođača a ove godine će to biti pozornica i za predstavljanje jedne tehnološke novotarije, naravno povezane sa autima – iOS in the Car.

Apple je iOS in the Car predstavio još prije godinu dana Volvo, Ferrari i Mercedes-Benz a naročito je zanimljivo to što nas ovo vodi ka pametnim automobilima ali i zbog činjenice da Apple po prvi put svoj software ugrađuje u “uređaj” koji nisu sami proizveli.

Pored navedenih proizvođača, očekuje se da će iOS in the Car tokom ove godine u svoje modele ugrađivati i Honda, Acura, Audi i BMW. Nije nikakva tajna da Apple ima svojevrsne interese u automobilskoj industriji. Eddy Cue je član uprave kompanije Ferrari, Tim Cook je prošle godine imao misteriozni sastanak sa proizvođaćem elektro automobila Tesla a više puta je izjavio kako je iOS in the Car važan dio Appleovog eko sistema. Kada ćemo ovu novotariju vidjeti u ljepotanima izloženim u našim auto salonima nije poznato.

Story credit: Financial Times