Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Izbačena iOS 7.1 beta 3, jailbreak, grafičke promjene i novosti
ios-7-beta-3-main

Izbačena iOS 7.1 beta 3, jailbreak, grafičke promjene i novosti

Obično ne pišem o betama iOS firmweara pošto su namjenjene developerima aplikacija, te u većini slučajeva nisu dostupne običnim smrtnicima kao nama.A čak i da jesu, bete su pune bubica i kojekakvih problemčića, da ih velika večina nebi ni instalirali čak i da mogu. U pravom smislu riječi bete su upravo to, bete. Verzije namjenje za testiranja i pronalaženje bubica.

Iako beta firmwarei obično zatvaraju sve moguče sigurnosne propuste prijašnjih inačica opertivnog sustava od kojekakvih bugova do jailbreak exploita, posljednja beta iOS 7.1 beta 3, se umjesto zatvaranja jailbreaka koncetrirala na grafičku stilizaciju i detaljnije prilagodbe novog operativnog sustava. I kao takva je prilično interesantna jer donosi dosta modifikacija na novom iOS 7 sučelju.

iOS 7.1 Jailbreak

Prije nego što vam pokažemo promjene koje možete očekivati na iPhoneu kada ova beta postane prava verzija, vrijedno je istaknuti da prema izvješću nekoliko hackera uključujući i iH8sn0w-a, nova beta ne krpi sigurnosne rupe koje omogučavaju rad evasi0n7 jailbreak alata, što je kao što sam već rakao prilično iznenađujuće, mada i sam iH8sn0w kaže da će ih sljedeća beta vjerovatno zatvoriti.

Ne samo da beta 3 nije zatvorila exploite potrebne za rad evasi0n7 jailbreak alata, već postoji i nova verzija evasi0n7 alata koja vam dozvoljava jailbreak iOS 7.1. beta 3. No kao što sam rekao, pošto nas većina ne koriste bete nećemo ići u detalje o tome dok ne izađe prava verzija.

Što je novo u iOS 7.1 beta 3?

slide-to-power-off
Slide to power off

 

Phone Dialer
Phone Dialer
Promjene na ove tri ikonice
Promjene na ove tri ikonice
Novi filteri u camera appu
Novi filteri u camera appu
Facetime promjene
Facetime promjene
Phone Interfejs
Phone Interfejs
Promjene kod repeat i shuffle gumba.
Promjene kod repeat i shuffle gumba.

 

Text u tražilici napominje da možete upisati web adresu ili search
Text u tražilici napominje da možete upisati web adresu ili search.

 

Shift i backspace izgledaju drugačije.
Shift i backspace izgledaju drugačije.
Sad možete ugasiti wallpaper motion kod paralex efekta. Pogledajte novu opciju "Motion on".
Sad možete ugasiti wallpaper motion kod paralex efekta. Pogledajte novu opciju “Motion on”.

 

Siguran sam da će se naći još promjena i sitnica u toku dana. Nastavićemo dodavati promjene kako ih pronalazimo.

Slobono komentirajte na grafičke promjene te nam recite što mislite o ovoj promjeni fokusa sa zatvaranja sigurnosnih jailbreak exploita, na promjene u grafičkom izgledu. Možda i Jonny Ive ima jailbreakan iPhone.

 

 • Joke Drugi

  Omare baci oko na ovu temu.
  NextGenUI, ne treba winterboard ni dreamboard, pokreće se direktno iz postavki.

 • Miki74

  I ja se pitam to često, koliko apple-ovaca ima jailbreak na svom iphone-u. Inače ovo zaokrugljivanje mi se ne sviđa, previše me podsjeća na android.

  • Prema informaciji staroj par mjeseci u cirkulaciji postoji oko 20/25 milijuna jailbreakanih iOS uređaja. S obzirom da postoji 700 milijuna aktivnih iOS uređaja govorimo o nekih 3-4%.

 • Pingback: Izbačena iOS 7.1 beta 3, jailbreak, grafičke promjene i novosti | www.OMILJENA.net()

 • laki

  zanima me dali u ovoj novoj beta verziji moze da se ukloni ona zamagljena traka u dnu pocetnog ekrana,jer mnogo ljepse izgleda kad je wallpaper,slika kompletna

 • opet tatko

  Nisam vidio ničeg vrijednog gubljenja Jb-a. Vjerojatno ispod haube ima nekih bitnih krpa ali fasadu su samo malo prepiturali.

 • Mata

  Ne znam jel su njihovi dizajneri pijani ili nadrogirani. Ova izmjena ikone za pozivanje i spuštanje slušalice je nepotrebna. Nek bolje porade na brzini iPhone 4 jer će mi mobitel uskoro postati predmet za bacanje u zid. Pozdrav svima kojima iPhone 4 brejka na najjače od kad je došao iOS 7. :)