Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako popraviti aktivacijske greške nastale korištenjem iOS 7 beta inačica?
activation-error-ios-7-beta

Kako popraviti aktivacijske greške nastale korištenjem iOS 7 beta inačica?

Zbog činjenice da je iOS 7 obećavao najveće promjene u generalnoj povijesti Appleovog mobilnog OSa, beta inačice su bile popularne kod običnih korisnika više no ikada. Poput kolega s drugih blogova i mi smo u više navrata upozoravali kako obični korisnici  na svoje uređaje ne bi trebali instalirati operativne sustave koji su namijenjeni samo developerima i koji su još u razvoju. Oni koji taj savjet nisu poslušali, te su uz to još bili i lijeni da uređaje “podignu” na službenu verziju iOSa 7, sada se mogu naći u gabuli.

Šesta po redu beta inačica iOSa 7 ističe upravo danas a korisnici koji nisu napravili upgrade na iOS 7 GM ili službenu verziju, već su se počeli susretati sa porukom kako je došlo do greške prilikom aktivacije njihovog uređaja. Ekipa sa iDownloadBloga napravila je određeni set uputa koje bi mogle pomoći u otklanjanju ovog problema. Ukoliko je i vas snašla ova nedaća, ne očajavajte još i pogledajte upute u nastavku:

 1. Instalirajte posljednju inačicu iTunesa na svoje računalo (iTunes 11.1.1).
 2. Ukoliko ste koristili Find My iPhone, morat ćete svoj telefon odjaviti sa ovog servisa. S obzirom da to ne možete uraditi sa samog iPhonea na svom računalu ćete morati otvoriti iCloud web stranicu, prijaviti se sa svojim Apple ID, odabrati Find My iPhone uslugu, odabrati uređaj i kliknuti na “Remove from Account” opciju.
 3. Na računalo preuzimte iOS 7.0.2 za vaš uređaj.
 4. Pokrenite iTunes na računalu i svoj iUređaj povežite sa računalom putem USB kabla. Kliknite na Summary tab u iTunesu, držite Shift tipku na tastaturi i kliknite na opciju Check for Updates. Pojavit će vam se novi prozorčić pomoću kojeg ćete odabrati skinuti firmware iz prošlog koraka.
 5. iTunes će sada odraditi restore vašeg uređaja na posljednju dostupnu inačicu iOSa, te bi ga sada trebali bez problema aktivirati uobičajenim unosom Apple ID podataka i prolazom kroz proces početnog uštimavanja.

S obzirom da ni mi, kao ni autori originalnog članka, nismo sami iskusili ovaj problem ne možemo jamčiti da će on biti 100% uspješan. Ipak, postupak (sve ako i ne upali) neće oštetiti vaš uređaj više no što je oštećen sada. Javite nam u komentarima kako je prošlo. Želimo vam puno uspjeha!

 

Featured image credit: jailbreakmodo.com

 • Tomo

  Hvala puno, radi :D

 • Luka

  Ovako mibitel mi je na servisu trenutno sa iOS7 beta tako da cu dobiti mobitel tek za koji tjedan pa me zanima dali imam ikakvog spasa..Hoće li ovo raditi za 2-3 tjedna?

  • Trebalo bi ali nikad se ne zna 100%.

 • Luka

  Znaci nemam razloga za brigu?