Friday, 13 December, 2019
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako popraviti iMessage greške na iOS 7?
imessage

Kako popraviti iMessage greške na iOS 7?

Bez ikakve dileme, iMessage je odlična značajka iOSa koja nam omogućava jednostavnu komunikaciju sa ostalim korisnicima iUređaja. Ipak, ništa nije idealno i svi smo iskusili povremena zatajivanja Apple servera, što nije ni čudno uzmemo li u obzir broj korisnika.

Malo uporniji problem iskusili su neki korisnici kada su svoje uređaje prebacili na iOS 7. U pojedinim slučajevima iMessage neće biti odaslan ili primljen na vrijeme. Ukoliko se i vi mučite sa tim problemom prvo probajte ugasiti i upaliti svoj uređaj. Stari trik nekima je pomogao da iMessage ponovo proradi kako spada a ukoliko to ne pomogne, detaljniji pokušaj rješenja donosimo u nastavku. Slijedite upute.

 1. Prvo morate deaktivirati iMessage na uređaju. Zaputite se u Settings aplikaciju, zatim Messages. iMessage opcija je odmah pri vrhu. Ovo popravi problem većini tako da ih ponovo aktivirajte i probajte ponovo. Ako vam ovo ne uspije nastavite dalje.
  imessage1
 2. Nakon toga poterebno je da resetujete mrežne postavke: Settings – General – Reset – Reset Network Settings. Ne zaboravite da ćete zbog ovoga izgubiti sve sačuvane lozinke od raznih WiFi mreža.
  imessage2
 3. Po uputama iz prvog koraka sada ponovo aktivirajte iMessage.

Većina govori kako im je ovo pomoglo sa iMessage problemom. Javite nam u komentarima kako je prošlo.

 

Image and story credit: Redmond Pie

 

 • BoroZvijer

  Meni se to desavalo, samo ugasis i upalis mobitel i sve radi normalno…:)

 • Samir Tursunovic

  Kako se mogu pogledati pohranjene lozinke od wifi mreza,tj gdje se nalaze ukucane lozinke da ih se sacuva prije reset network settings.

 • Srđan Bajus Laf

  imam problem s ios 7, instalirao sam ga prije nekih 7 dana i sve je radilo normalno no međutim odjednom nisam mogao slati poruke, pozive upućivati, ići na net itd. (računi svi podmireni)
  i još nešto : kada sam izvan dometa 3g i 4g signala i kada se upali E tada sve radi normalno…i ove u t comu sam zvao, ma sve… pokušao sam i resetirati mrežne postavke, gasio mobilne podatke itd. i ništa… ima li tko kakvu ideju ili ima isti problem…pooooomooooć!