Tuesday, 25 February, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako preciznije pregledavati (Scrub) glazbu i videa na iPhoneu (Za početnike)
fine-scrubbing-demo

Kako preciznije pregledavati (Scrub) glazbu i videa na iPhoneu (Za početnike)

Svaki put kada mi neki od prijatelja kupi novi iPhone po prvi put, uvijek me pitaju pitanja na koje najčešće imam odgovor, ali me uvijek začudi da o tome već nisam pisao na Omizio blogu.

Tako sam i ovo  pitanje dobio jučer što me je natjeralo da napišem ovaj post. Kao što svi znamo iOS aplikacije za video i audio u sebi sadrže takozvani scrubber odnosno liniju koja vam dozvoljava preciznije premotavanje i pregledavanje izabrane glazbe ili videa unaprijed ili unazad.

Ako već ne znate ovaj trik onda će vam ovo definitivno pomoći u budućnosti.

Kao što i sami znate ako gledate neki film ili slušate neki duži audio mix, ponekad je teško premotati desetak sekundi ili precizno staviti “scrubber” na određeni broj sekundi.

Međutim iOS ima mali trik koji će vam dozvoliti puno preciznije pregledavanje, a  što je najsmješnije ovo je čak opisano u samoj iPod aplikaciji međutim većina nas to nikada ne vidimo.

No o čemu je riječ?

quarter-speed-scrubbing

Tipično premotavanje se vrši tako što kliknete točkicu na scrubberu te je pomakenete lijevo ili desno. Pri tome možete pratiti sekundaricu i vidjeti gdje se krećete u željenom videu ili pjesmi te odrediti gdje želite stati.

Što je onda trik?

precizno

Kada kliknete na točkicu scrubera u isto vrijeme odmaknite prsti dole (ili gore ovisno gdje vam je scruber). Što se više odmaknete od linije (Scrubbera) to će vam iOS sporije odnosno preciznije pregledavati medij. Za ovo postoje čak četiri brzine odnosno puno pregledavanje, pola brzine, četvrtina i precizno pregledavanje.

I to vam je to, odmakinite prst od scrubbera pri premotavanju da bi preciznije mogli odrediti točno mjesto gdje želite premotati. Što je najbolje ovo radi sa svim audio/video aplikacijama na iOS-u.

Ako ovo niste već znali također pogledajte kako premotati glazbu izravno sa lock zaslona te lajkajte našu Facebook stranicu za još više prečica i trikova na iPhoneu.