Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako premotati glazbu izravno s lock zaslona (Za početnike)
music-control-iphone

Kako premotati glazbu izravno s lock zaslona (Za početnike)

Danas ću vam pokazati još jedan mali iOS trik kojeg mnogi nisu svjesni. Ako koristite iPad ili iPhone kao music player onda vjerojatno znate da glazbu možete kontrolirati sa lock zaslona tako što dva puta kliknete na home gumb dok vam je uređaj zaključan. Ova komanda, prisutna već godinama, će vam prikazati glazbene komande uključujući play, prev track, next track, volume bar te i AirPlay komande itd.

Ovo je odlično kada želite na brzinu prebaciti ili vratiti pjesmu bez otključavanja uređaja kao na primjer dok trčite ili se vozate na bicu.

Kako kontrolirati iPhone putem slušalica?

Jedna od funkcija koje nažalost nisu prisutne su scruber, odnosno linija koja vam dozvoljava da vizuelno premotate na bilo koji dio pjesme. Međutim to ne znači da to ne možete uraditi i izravno sa lock screena. Sve što trebate uraditi je pritisnuti i držati (push and hold) na jedno od gumba za premotavanje. Ovo će početi premotavati pjesmu koju slušate 10 po 10 sekundi u naprijed ili nazad.

Uz to ova i ostale komande na lock zaslonu rade ne samo na iPod aplikaciji, već i na bilo kojoj drugoj muzičkoj aplikaciji koju ste skinuli sa App storea kao Spotify.

Za sve one koji imaju jailbreak, oni mogu skinuti tweakove kao LSScrubbing koji dodaje i scrubber liniju uz ostatak komandi izravno na lock zaslon.

LSScrubbing

Ako ste zainteresirani za jos prečica i trikova u iOS-u, pogledajte 10 iOS prečica koje bi svaki korisnik iPhonea trebao da zna.

  • GB

    Super stvar.

    Napišite nešto o AssistiveTouch. Vjerujem da dosta korisnika nezna o toj opciji, a veoma je korisna, pogotovo za nejailbrejkane telefone :)

  • Alcor

    Ja to odavno koristim i super je za šparanje Home tipke!