Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako smanjiti potrošnju baterije na iOS-u
original

Kako smanjiti potrošnju baterije na iOS-u

Napisali smo još noviji i bolji vodič za poboljšavanje trajnosti baterije na iPhone. Pročitajte 25 + Najboljih savjeta i trikova da produžite trajanje iPhone baterije – Ultimativni Vodič  

Brzo pražnjenje baterija prava je pošast modernih pametnih telefona a pogledamo li u prošlost shvatit ćemo da od tih problema nije bio pošteđen ni Apple. U ovom postu donosimo vam nekoliko razumnih savjeta koji bi vam trebali pomoći da što manje posežete za punjačem.

Smanjite pozadinsko osvježavanje aplikacija

Nova značajka koja je došla s iOSa 7 dozvoljava aplikacijama da pristupaju WiFi vezi i lokacijskim uslugama čak i kada hiberniraju u pozadini. Dok je na papiru ovo odlična ideja i korak u naprijed, ova opcija jedan je od glavnih krivaca trošenje baterije. Ukoliko je ovo opcija bez koje možete živjeti na pojedinim aplikacijama prilagoditi je možete ako otvorite Settings pa General i otvorite Background App Refresh odjeljak.

Background-App-Refresh

Isključite automatsku nadogradnju aplikacija

Još jedna odlična opcija koja je morala doći i ranije. Ipak, njenim isključivanjem možete produžiti vrijeme bez dopunjavanja uređaja. Putanja je: Settings – iTunes & App Store – Automatic Downloads.

 Umanjite efekat paralakse

Naravno, paralaksa je jedan od glavnih razloga što iOS izgleda fantastično. Nepobitno je i to da ovaj kvazi 3D efekat troši bateriju. Isključuje se ovdje: Settings – General – Accessibility – Reduce Motion.

Reduce-Motion

 Isključite dinamične pozadine

One stvarno dosta crpe bateriju na svim iPhone-ima. Isključite ih i spasite se još jedne napasti: Settings – Wallpapers & Brightness – Choose Wallpaper – Stills.

Tu je još i gomila drugih savjeta koje možemo čak nazvati univerzalnim za bilo koji iOS, Android, WindowsPhone i bilo koji drugi pametni telefon. Gasite GPS (lokacijske usluge) kada vam nisu potrebne. Automatska podešenja svijetlosti zaslona nisu vaš prijatelj. Niska razina osvjetljenja jeste. Neke osobe se ovih i sličnih savjeta pridržavaju religiozno dok drugi jednostavno “dišu punim plućima.” Nepobitno je da će vam isti pomoći da sa svojim uređajem izdržite dan na jednom punjenju, a koje i koliko često želite primjeniti, ostaje na vama.

 

Story and image credits: iDownloadBlog

 • Ivica

  Najbolje iskljucite telefon i tada ce baterija najduze da vam traje. :)

  • grga

   cuj posto panglu komentare nitko ne trazi zadrzi ih za sebe.

 • Sonny

  Jednostavno smanjiti svjetlinu manje od pola i mirni ste 2 dana :D

 • duma

  nezz dali je pogreška ali kod mene nema ovo: Settings – Wallpapers & Brightness – Choose Wallpaper – Stills.Kad otvorim pozadina i osvjetljenje ima samo klizać, automatsko osvjetljenje i slike pozadine.

  • Cralj

   /facepalm
   Learn English!

 • Mare

  Moze li se ikako iskljuciti ono kada stisnem dva puta tipku home, pa mi izbaci sve aplikacije koje sam otvarala zadnje???

  • Cralj

   Lol, ne.Cc

 • r eh jg

  Kupite s4 sa jacom baterijom

  • Cralj

   * 4S ako govoriš o iPhoenu -.-

 • Ivana

  Imam problem: slušam glazbu na Iphone i kada nakon nekog vremena otključam zaslon vrati mi pjesmu na onaj dio koji je svirao kada se zaslon zaključao. Događa li se ovo još ikome???

 • samo gost

  Gasiti aplikacije iz pozadine nema smisla. Nikakvog. Niti ce pomoci kod trajanja baterije.

 • Loša kamera na iOS7.0.2.

  Molim za pomoc. Imam iphone 4 i nadogradila sam iOS7.0.2. Kamera mi je jako losa tj slike koje slikam. Zasto?

 • Kadija

  Moze li mi neko reci da li je moguce potpuno iskljuciti “usluge sustava”?
  Razlog je potrosnja mobilnog interneta, iskljucene su opcije u lokacijskim uslugama, za usluge sustava, sve su na off, al mi i mobilnim podacima i dalje prikazuje potrosnju, i trosi internet, koji ne mogu da deaktiviram, pa vas molim ako neko ima rjesenje, za pomoc? Pogasene su i sve opcije u mobilnim podacima, za sve aplikacije, osim za whatsapp i viber, jer jedino njih koristim na mobilnom internetu, i na 6.1.3 nisam imao tih problema, kad sam digao na 7.1.4 sad mi trosi internet? Hvala unaprijed

 • Mela

  Hvala ali može li se uraditi još nešto

  • Imamo još dosta članaka o bateriji. Potraži putem tražilice.