Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako spriječiti slanje poruke na iPhone-u?
iPhone-Messages-main

Kako spriječiti slanje poruke na iPhone-u?

Sigurno smo se svi barem jednom našli u situaciji da smo poslali neku poruku i istog momenta poželjeli da je postajala mogućnost da to slanje zaustavimo dok nije bilo kasno. U razloge za ovo ne moramo ulaziti i nemogućnost prekida slanja poruke je propust koji nije napravio samo Apple.

Na sreću, postoji jedan trik čak i ako niste jailbreak-ani, a zbog jednostavnosti ćete se začuditi kako se toga niste sjetili ranije, ili bar ja nisam. Stvar ide ovako:

 1. Pokrenite Messages aplikacije te utipkajte tekst za SMS ili iMessage poruku te tapnite na Send gumb.
 2. U vrhu ćete primjetiti standardni tekst “Sending…” i zelenu trakicu (ili plavu u slučaju iMessage) koja pokazuje proces slanja poruke. S obzirom da je slanje prilično brzo, vi ćete morati još brži da slanje zaustavite.
  IMG_0619
 3. Kako bi zaustavili slanje poruke iPhone ćete morati ubaciti u zrakoplovni način rada (airplane mode) prije nego se poruka pošalje a najbrži metod je otvoriti Control Center klizanjem prsta s dna zaslona i tapnuti na ikonu zrakoplovnog načina rada.
 4. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete crveni tekst upozorenja ispod poruke, skupa sa uskličnikom, da poruka nije isporučena.
  IMG_0620
 5. Poruku sada možete obrisati na uobičajeni način tako što ćete zadržati dodir na njoj te odabrati opciju “More” i tapnuti na ikonu koša za otpatke u donjem lijevom uglu. Sada možete i isključiti zrakoplovni način rada.
  IMG_0622

Iako postoje jailbreak tweakovi koji ovu zadaću obavljaju elegantnije većina njih se plaća, kao DeLe tweak koji košta čak 2,99$, ovaj metod je najbrži i potpuno besplatan. Nadam se da će vam ovaj mali trik pomoći u svakodnevnom korištenju svog Apple ljubimca. S obzirom da ni većina Android uređaja nema ovakvu opciju, a trik je po svojoj prirodi univerzalan, koristiti ga mogu i vlasnici Samsung, LG, Sony, HTC i drugih telefona. Ne zaboravite lajkati i našu Facebook stranicu preko koje možete pratiti sve novosti sa bloga.

Story and image credits: redmondpie.com