Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Keen Team iz Kine radi na iOS 9 jailbreaku
cydia-iphone-6-640x

Keen Team iz Kine radi na iOS 9 jailbreaku

Dobre vijesti stižu nam danas za sve aktualne i buduće jailbreakere koji već razmišljaju o tome kako jailbreakati iOS 9 kada postane dostupan ove jeseni. Liang Chen, član elitne grupe hakera iz Kine pozate kao Keen Team, pričao je za Forbes kako se njegova ekipa već sprema izbaciti svoj prvi jailbreak i to za iOS 9.

Chen je izjavio kako već prečešljavaju kod prve iOS 9 beta inačice te da čak nije isključeno da će se za pomoć obratiti nama odavno poznatom Pangu timu. Želja im je da jailbreak izbace neposredno nakon što iOS 9 dođe na kompatibilne uređaje i nada se da će imati sreće sa tim poduhvatom. Ovu su odlične vijesti uzmemo li u obzir da je posljednji jailbreak izašao prije pola godine te kako je iOS 9 zaštićen od ovakve vrste napada više no ikad.

Iako mnogi od nas nisu čuli za Keen Team ova grupa “white hat” hakera je ranije poznata u krugovima u kojima se profesionalno ispituje sigurnost raznih sustava. Između ostalog, osvojili 60 tisuća dolara vrijedno Pwn2Own takmičenje za “upad” u iOS inačicu Safari preglednika a nedavno su izbacili i alat za root novog Galaxy S6 uređaja. Čini se kako je budućnost jailbreakanja u dobrim rukama!