Sunday, 1 August, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Najbolje besplatne iOS 8 tipkovnice
1iOS-8-keyboards

Najbolje besplatne iOS 8 tipkovnice

Sa iOSom 8 Apple je konačno dozvolio korištenje drugih tipkovnica u svom, inače zatvorenom, operativnom sistemu. Mnoge od tipkovnica koje se danas nude na App Storeu su već neko vrijeme poznate korisnicima Android OSa. Swype sigurno jedna od popularnijih tipkovnica za mobilne uređaje a danas ćemo napraviti pregled besplatnih alternativa za ovu tipkovnicu, alternativa koje nude slična rješenja za unos teksta.

SwiftKey

Sigurno jedna od najpoznatijih tipkovnica koja se, sve do nedavno, plaćala na Android platformi. Sada su promijenili poslovni model te izbacili iOS inačicu koja je takođe besplatna. Prednosti su bogati riječnici, unos klizanjem prsta po slovima (kao Swype), te odlične algoritme predviđanja riječi koji s vremenom uči od vas. Preuzeti je možete na ovom iTunes linku.

1SwiftKey

Adaptxt

Riječ je o ne toliko poznatoj, ali jako funkcionalnoj tipkovnici koja nudi prilagodljivo predviđanje riječi, kratice za određene fraze, te podršku za čak 90 jezika. Alternativa koja zaslužuje pažnju! Preuzeti je možete ovdje.

1Adaptxt

TouchPal

Kao Swype ili Swiftkey, i TouchPal daje mogućnost klizanja prstom za unos teksta. Njeni tvorci se hvale činjenicom da, tokom vremena, TouchPal korisniku može uštediti i do 90% dodira na tipkice a zgodan dodatak je i pristustvo čak 800 emoji karaktera. Preuzeti je možete ovdje.

1TouchPal

MyScript Stack

Nešto drugačija tipkovnica koja naglasak stavlja pretvaranje (na zaslon nacrtanog) rukom napisanog teksta u digitalni oblik. Jako zanimljivo rješenje koje App Store korisnici prilično hvale u svojim komentarima. Probati je možete i vi klikom na link.

1myscript

Koja je vaša omiljena tipkovnica?

  • Luka

    Swift key je preloš u usporedbi sa android varijantom. Nema swipeanja (osim flowa al meni je to beskorisno), nema hrvatskog, ne prikazuje se đ i najgore od svega – na iphonu 5 postoji vidljiv lag.

  • Josip

    Istina,tipkovnice imaju lag,odmah sam to izbrisao i vratio se na original tipkovnicu,koristim 5s da nebi mislili da imam slabiji iphone pa da tilta.