Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Novo otkriveni iPhone bug vam može srušiti iOS putem obične text poruke
imessage

Novo otkriveni iPhone bug vam može srušiti iOS putem obične text poruke

Friško pronađeni bug u IOS operativnom sustavu vam može srušiti iPhone putem obične iMessage ili text poruke. Takozvani “Unicode of Death” Unicode Smrti je bug koji vam automatski ruši iPhone ako vam neko pošalje unicode poruku pokazanu na slici.

Navodno, unicode simboli šalju iMessage aplikaciju u beskonačnu petlju u kodu koja nakon što brzo pojede svu iOS memoriju ruši čitav iOS.

Nakon što vam se iOS ponovo upali i reboot više ne možete upaliti iMessage aplikaciju. Problem u kodu je navodno u banner obavjestima te ovaj bug nije prisutan ako ste u iMessage aplikaciji i ako već pričate s dotičnom osobom. Bug je prisutan ako niste u iMessage aplikaciji i ako dobijete banner obavjest bilo gdje u operativnom sustavu uključujući lock zaslon dok vam je telefon u sleep modu. Znači u 99% slučajeva.

imessage-of-death

Nisam siguran, tko je uopće pronašao ovako nešto ali znam da bug postaje veliki gag na Reddit stranici gjde prijatelji šalju ovakve poruke jedni durgima kao šalu.

Šalu na stranu, ako ne pratite tech blogove možete se pozdraviti s iMessage aplikacijiom pošto vjerovatno nećete znati što se dešava. Prema našim istraživanjima bug je prisutan u iOS 8.1 , 8.2, i 8.3 mada neki kažu da je problematični kod prisutan još od iOSa 6.

Prema izjavama TechCruncha, Apple im je rekao da su svjesni problema i da će bug biti popravljen putem firmware updajta.

Za sada, jedini način da se zaštitite je da ugasite banner obavjesti na iUređaju.

Update: Pronašli smo još načina na koje možete popraviti iMessage aplikaciju bez gašenja bener obavjesti.

Update 2: Prateći Reddit post na ovu temu, isto je moguće uraditi putem WhatsAppa, Twittera i Instagrama.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebooka ili Twittera.

Credit TechCrunch