Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Podjelite sve s prijateljima koji su u blizini putem AirDrop funkcije
air-drop-everything

Podjelite sve s prijateljima koji su u blizini putem AirDrop funkcije

Još jedan od noviteta u iOS 7 je AirDrop share funkcija. Prisutna na Macovima već godinama AirDrop vam dozvoljava siguran prijenos fileova putem zatvorene peer to peer WiFi mreže bez korištenja interneta ili putem Bluetooth konekcije.

AirDrop

Iako slike i dokumente već možete poslati drugima putem iClouda i emaila, AirDrop možete koristiti kada ste u blizini drugog iKorisnika i kad slanje slika drugim metodama nije poželjno. Imate opciju da odaberete ako želite biti vidljivi drugim korisnicima ili ne, te prije transferea možete primiti ili odbiti nadolazeću file transmisiju. iOS 7 u pozadini radi sve ostalo tako da ne trebate brinuti o pravljenju mreže i konekcijama. Samo kliknete na avatar osobe kao na slici i napravite transfer.

Sve to kao što rekoše na KeyNoteu bez doticanja drugog telefona i izgleda smiješno u procesu. Apple je možda malo zakasnio s ovim načinom dijeljenja fileova ali su danas to uradili u velikom stilu.

AirDrop možete koristiti za prebacivanje, Slika, Passbook tiketa, kontakta itd. Funkcija će biti kompetabilna s iPhone 5, iPadom 4, iPadom mini i  petom generacijom Pod toucha te naravno sa svim novijim uređajima.

Image Credit: Apple.com