Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Pogledajte odličan konceptni video za iOS 6!
ios6-3

Pogledajte odličan konceptni video za iOS 6!

Ostalo nam je još nekih 48 sati do početka ovogodišnjeg WWDCa a svi znamo da glasina oko toga što će biti predstavljeno nije nedostajalo. Neki predviđaju potpuno novu liniju Macova, OS X Mountain Lion, hrabriji čak i iPhone 5 (nemojte se kladiti na ovu, šanse su više nego mršave). Jedino je sigurno da će biti predstavljen iOS 6, a sve zahvaljujući fotografijama na kojima možemo vidjeti reklame koje se postavljaju na Moscone West centar u San Franciscou (mjesto održavanja WWDC 2012). Fotke su objavili blogovi MacRumors i 9to5mac a, kao što možete vidjeti, logo je potpuno novi (što bi moglo značiti i novi udarni wallpaper koji će nam bockati oči u dogledno vrijeme).

Inače, vrijeme uoči predstavljanja bilo kojeg proizvoda koji se šepuri logom nagrižene jabuke je prilika za mlade dizajnere da skrenu malo pozornosti na sebe nudeći konceptne uratke i svoje vizije onog što će nam Apple vrlo brzo pokazati. Ništa drugačije nije ni ovaj put pa tako danas možete pogledati video čiji je autor mladi dizajner pod imenom Joost van der Ree. Joost je imao par ideja o tome kako bi Apple mogao nadolazeći iOS 6 učiniti boljim. Tu je Mission Control kao zamjena za App Switcher, dinamične notifikacijske značke i još dosta toga.

Ne zaboravite nas posjetiti u ponedjeljak u 19:00 pošto ćemo se potruditi da za Vas u vidu live bloga ispratimo sve bitne novosti sa ovogodišnjeg otvaranja WWDCa.

 

 

Image credits:
cnet.com
9to5mac.com

  • Ovo mi se stvarno svidja. Mada ne vjerujem da ce Apple uraditi mnoge od ovih stvari posto je User Experience puno promjenjen.

  • Proba

    Zanimljiva ideja :) no gotovo nemoguce da to ejpl prihvati, no zato imamo JB zahjednicu i vrlo je moguce ocekivati takvav tweak u skoroj buducnosti…

  • Chuckie

    Jedino što zaista želim jeste Zephyr tweak inkorporiran u iOS6 da se štedi home dugme. To je prvi razlog zbog kojeg uvijek imam JB urađen na telefonu, a u ovom koncept videu je uveden. Stvarno bi bio extra potez.