Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Pročitajte vijesti putem iOS 9 nove News aplikacije
news-app-main

Pročitajte vijesti putem iOS 9 nove News aplikacije

Iako je App Store pun aplikacija iz svih oblasti života, Apple se ponosi s time da nam s svim novim iOS uređajima daje pregršt aplikacija koje svakodnevno koristimo. Aplikacije, poput Safarija, Maila, Fotografija, Kalendara, Mapa, Sata, Bilješki i drugih. Prema komentu s WWDC bine, aplikacija koja je nedostajala je Novosti odnosno News pošto ih svi svakodnevno čitamo.

Za razliku od Newstand aplikacije koja će biti ukinuta, nova News aplikacija vam dozvoljava čitnaje vijesti na puno lakši, bolji i moderniji način i sa blogova i ostalih internet starnice a ne samo online magazina.

news-app

Slično agregatorima internet stranica poput poznate predivne aplikacije Flipboard, Apple News izgleda odlično. Dozvoljavati će vam da odaberete koje vrste novosti partite uključujući blogove i druge web stranice koje su dio News Publisher programa, te će vam ih pokazati u preljepim layoutima s parallex efektima, i odličnom topografijom te modernim interaktivnim djelovima poput videa i modernih photo galerija.

Nismo sigurni ako će News aplikacija dozvoljavati čitanje svih internet adresa ill će idavači poput nas morati uraditi svoje stranice putem News Publisher programa. O tome više čim saznamo.

Uz to, News aplikacija će konstanto učiti, koju vrtu članaka čitate, te će vam davati preporuke sa sličnom vrstom članaka.

Pogledajte aplikaciju u akciji

Sve ostale novosti s WWDC 2015 možete naći ovdje.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebookaili Twittera.