Friday, 22 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Prva Volkswagen vozila sa CarPlay sustavima stižu u salone
apple_carplay

Prva Volkswagen vozila sa CarPlay sustavima stižu u salone

Prva vozila sa podrškom za Apple CarPlay počela su se kotrljati sa Volkswagenovih proizvodnih traka te se uskoro mogu očekivati u salonima širom svijeta.

Za one koji razmišljaju o kupovini novog Golfa, Passata ili nekog drugog modela iz Volkswagen ponude, novi inotainment sistem koji trebaju naručiti i koji podržava CarPlay odaziva se (kao što je to slučaj kod većine proizvođača) na tipično neinventivan naziv MIB II. Ono što je iznimno pozitivno je činjenica da ovaj sistem pored CarPlay sustava podržava i Android Auto i MirrorLink.

Što je CarPlay? Kako izgleda u akciji?

Michael Horn, CEO za Volkswagen America je izjavio da VW kao brand koji proizvodi “narodna auta” shvata značaj demokratizacije ovih tehnologija širom ponude VW vozila kako bi što veći broj njihovih kupaca mogao povezati svoje pametne telefone sa autima.

Apple CarPlay i Android Auto su sustavi koji ne samo olakšavaju korištenje pametnog telefona u vozilima nego direktno utiču i na bezbjednost na cesti a njihova prilagođena sučelja definitivno će uvesti audio/video sustave u autima u 21. vijek.