Saturday, 23 November, 2019
Home >>> Apple >>> iOS >>> Prvi benchmark iOSa 5 je tu!
ios5benchm

Prvi benchmark iOSa 5 je tu!

Saznajte kako je iOS 5 prošao na prvim benchmark testovima.

Nakon što je prije nekoliko dana benchmarokvan iPhone 4S, danas je na red došao i sam iOS 5. Nova verzija popularnog operativnog sustava možda je i najznačajnija do sada. Krcata je različitim novinama i mogućnostima i pitanje je samo kako će to odraziti (čitaj – usporiti) na rad uređaja kojima je namijenjen? Odgovor? Sasvim suprotno, većinu će i ubrzati!

Istraživanje je proveo site GigaOM a korišteni alati bili su: GeekBench 2,  BenchTest, SunSpider i Gague. Testirani su iPhone 4, iPod touch 4 i obje generacije iPada (na žalost ne i iPhone 3GS). Napravljena je komparacija (na svim uređajima) između nekoliko posljednjih verzija iOSa 4 sa potpuno novim iOSom 5. Zbog rezultata svi možemo odahnuti jer je iOS 5 brži od prethodnika u gotovo svim kategorijama! Jedini izuzetak testa, na žalost, je iPad prve generacije. Za utjehu vam može poslužiti to da je, za sada, prema našim testovima (ako ništa subjektivno) iPad 1 brži na iOS 5 nego na iOS 4. Sve rezultate možete pogledati u nastavku.

Ovakvi rezultati drugačiji su od onih koje je iOS 4 pokazao nakon izlaska prošle godine, kada je bio upoređen sa iOS 3. Na brzini se dobilo pomoću novijih, bolje optimiziranih firmware verzija iOSa 4, a vjerujem da vlasnici iPhonea 3G nisu zaboravili kako njihov uređaj nije bio naročit brz ni na posljednjem updateu (iOS 4.2.1). Ove godine, dakle, situacija je drastično bolja a ne sumnjamo kako će kroz buduće verzije brzina iOSa 5 još i više poboljšati.

Pratite nas i putem naših Facebook i Twitter stranica.

 • Dinic

  3gs nista?….:-(

  • Bleki

   imam ja 3gs.. ubrzao mi se.. imam 83 aplikacije na njemu.. i nekako mi se baterija manje troši.. izgleda da su i to bolje napravili ;)

 • dgrabovac

  uz sve puste funkcije,najvise me je obradovalo sto je sad uz ios 5 baterija bolja…
  na iosu 4.3.5 u jednu noc otislo bi oko 25-30 %,sada 2 %

 • Skynet6000

  Istina baterija drži puno bolje nije za vjerovat