Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Ryan Petrich radi na portu stare Maps aplikacije na iOS 6
maps1

Ryan Petrich radi na portu stare Maps aplikacije na iOS 6

Jedna od najvećih novosti na ovogodišnjem WWDC-u bila je smjena u Maps aplikaciji. Do sada korištene Google Maps zamijenjene su s Appleovim mapama koje su nastale u suradnji s drugim kompanijama kao što je TomTom. Od Apple Maps aplikacije se očekivalo  mnogo te je bilo razumljivo da su mnogi koji su svoje uređaje nadogradili na iOS 6 odmah počeli da testiraju nove mape. Na žalost, dosta ih je ostalo razočarano.

Upoređene s Googleovim uratkom, novim mapama treba još dosta dorade. Detalji pojedinih područja kao što su nazivi ulica, interesne točke i slično jednostavno nisu uneseni u novu aplikaciju. Nakon problema s antenom na iPhoneu 4 te problema s baterijom na iPhoneu 4S mnogi smatraju da Apple ima još jedan problem u svojim rukama a najčešće korištena riječ je Mapgate. Googleovim mapama i dalje je moguće pristupiti preko nekog browsera a navodno je Google Maps aplikacija predana Appleu na pregled te se očekuje da se pojavi na App Storeu. Do tada, za sve željne stare Maps aplikacije, dolazi tračak nade od poznatog jailbreak developera Ryan Petricha. Ryan se prihvatio zadatka da napravi port stare Maps aplikacije na iOS 6. Ubrzo je okačen i video na kojem se može vidjeti kako iPhone 3GS, updatean na iOS 6, vrti Maps aplikaciju iz iOS-a 5.

Da li će i kada Petrich ovu aplikaciji ponuditi za download na Cydiai vidjet ćemo kasnije jer sam autor govori kako je ostalo još mnogo posla oko aplikacije i njene stabilnosti na novom sustavu.

Image credit: apple.com

 • Neko

  Ovi iz Apple-a umjesto da naprave bolje oni prave sve losije

  • (beta) 1 verzija nikad nije dobra kao 2 itd.. tako da, popravit će se oni :)..

   • Neko

    I kad budu predstavljali novi iOS pola prezentacije ce pricati kako su unaprijedili mape

    • … pa i bice unaprjedjene prema prijasnoj inacici? Zar ne? Sto bi trebali reci da su gore?

 • brka

  Bas sam gledao satelitske snime i jaako su stare, recimo na djelu gdje je sad novi Sky Office Zagreb, slike su one dok se poceo graditi, jos u temeljima, sto je bilo prije 3 godine!! Razocarao sam se…. ali dobro oni to mozda ne zele usavrsit tak da ne naruse prodaju drugih aplikacija na appstoreu…

  • sumnjam za ovo zadnje šta si rekao.. a te nove slike iz svemira koštaju.. mada, da 3 godine stare slike, kad je to nova app, valjda i nove slike..