Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Facebook >>> Sačuvajte slike iz Facebook aplikacije u Camera Roll (iOS 6)
facebookiphone

Sačuvajte slike iz Facebook aplikacije u Camera Roll (iOS 6)

Vjerujem kako su mnogi od vas primjetili ovaj problem od kako koriste iUređaj pogonjen sa iOS 6. Ranije ste normalno mogli sačuvati fotke iz Facebook aplikacije na svoj uređaj ali vam se sada čini da to više nije moguće. Nećemo ulaziti u razloge čije fotke i iz kojih razloga želite sačuvati, samo ćemo se baviti rješenjem tog problema (ukoliko ga niste pronašli do sada), a ono je više nego jednostavno. Ovo je, prvenstveno, namijenjeno početnicima u svijetu iOSa ali vjerujem da će biti korisno i pokojem veteranu.

iPad-iOS-6-Privacy-Settings_thumb

 1. Zaputite se u Settings aplikaciju i otvorite Privacy odjeljak.
 2. Ovdje je potrebno da odaberete opciju Photos gdje će vam biti prikazane sve aplikacije koje su ikada zatražile odobrenje da pristupe vašim fotkama.
 3. Ukoliko je virtuelni prekidač pored Facebook aplikacije ovdje isključen, treba te ga uključiti.
 4. Sada ćete moći da fotke iz Facebook aplikacije normalno da sačuvate u Camera Roll i u njima da uživate i u onim trenutcima kada vam internet na vašem iPhoneu, iPadu ili iPod touchu nije dostupan, baš kao i ranije.

Nadam se da će vam ove kratke upute pomoći da se riješite ovog problema.

 

Story and image credit: ipadinsight.com

Featured image credit: telegraph.co.uk

 • veddo Pintol

  A jel’ zna neko zasto mi forografije koje napravim na iPhone 5 nisu preko cijelog display-a ? Nego su kao velicine kao na iPhone-u 4s ?

  http://img547.imageshack.us/img547/4454/imagecfw.jpg

  http://imageshack.us/photo/photo/547/imagecfw.jpg/

  • Zato što slike nisu u 16:9 formatu kao zaslon.

 • Allesandro

  E ljudi pozz
  Imam jedan cudan problem sa facebookom, nemogu da se ulogujem, otvara mi neki error code 1. Isto se desava i sa twiterom ?

 • Braca

  A jel mozete da mi objasnite kako da sacuvam sa fejsbuka?uradila sam ovo kao sto pise u clanku,ali ne kapiram kako da ih sacuvam sa fejsbuka u iphonu??