Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Siri na iPhone 7 Plus vs Google Assistant na Google Pixel XL – Koji je bolji digitalni asistent?
siri-ios9

Siri na iPhone 7 Plus vs Google Assistant na Google Pixel XL – Koji je bolji digitalni asistent?

Ukoliko volite tehnologiju i pratite dešavanja na tržištu mobilne telefonije sigurno ste do sada već čuli za nove, odlične, Google Pixel telefone. Nakon nekoliko godina Google je “ubio” svoju Nexus seriju i odlučio još ozbiljnije konkurisati iPhone modelima. HTC je ponovo odabran kao strateški partner a prvi utisci kolega i korisnika su jako povoljni.

Iako cijenom odskaču od svojih prethodnika Pixel i Pixel XL svojim hardware-om, odličnim dizajnom i čistim androidom za sad opravdavaju taj skok. Poređenje sa iPhone modelima je, kao i uvijek, neminovno a jedan od najpoznatijih YouTubera – Marques Brownlee odlučio je uporediti dva telefona sa aspekta digitalnih asistenata – Siri i novopredstavljenog Google Assistant. Apple je tokom godina pojeo dosta kritika na račun Siri, dok je Google prilično hvaljen u svojim nastojanjima na tom polju. Siri sa svakom generacijom postaje sve bolja a Google svoj Assistant prodaje pod revolucionarnim. Pogledajmo video da vidimo kako su ljuti konkurenti prošli u ovoj uporedbi.

U kratkim crticama, Brownlee smatra da da je Google Assistant bolji za konverzaciju i bolje razumije kontekst, takođe, zvuči manje izvještačeno od Siri. S druge strane Siri često daje kompletnije odgovore popraćene slikama, grafikonima i drugim pomagalima. Mislim da se možemo složiti kako su oba asistenta na dobrom putu ali da im treba još vremena do pravog sazrijevanja.