Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Što znače ostale statusne ikone na vrhu iPhone zaslona
ikone-main

Što znače ostale statusne ikone na vrhu iPhone zaslona

iOS 7 i dalje ima drugačije statusne ikone. Ako imate noviji uređaj objašnjenje tih ikona možete naći ovdje.

Nakon kupovine novog iUređaja jedna od prvih stvari koje ćete uočiti, je status bar odnosno statusna traka. Iako mnoge ikone izgledaju isto kao i vaš bivši uređaj ponekad se desi da naletite na neku koja je nepoznata.

Iako većina uvijek vidi samo par, ponekad se dogodi da aktivirate nešto novo te vidite i novu nepoznatu ikonu. Ovdje možete naći sve ikone u iOS-u od iOS-a 1 to iOS-a 6 u slučaju da ne znate što neka znači.

signal Signal mreže* Pokazuje nalazite li se u dometu mobilne mreže i da li možete pozivati i primati pozive. Što je više stupaca, to je signal jači. Ako nema signala, umjesto stupaca prikaže se “Nema usluge”.
 02-Zrakoplov-Mode Zrakoplovni mod Označava da je uključen zrakoplovni mod – ne možete upotrebljavati telefon, pristupiti internetu, niti upotrebljavati Bluetooth® uređaje. Značajke koje ne zahtijevaju bežičnu vezu su dostupne.
 03-lte LTE Pokazuje da je dostupna LTE mreža vašeg operatera i da se iPhone može spojiti na internet putem te mreže. (iPhone 5. Nije dostupno u svim područjima).
 04.-UMTS UMTS Pokazuje da je dostupna 4G UMTS (GSM) mreža vašeg operatera te da se iPhone može spojiti na internet putem te mreže. (iPhone 4S ili noviji. Nije dostupno u svim područjima).
 05-3g UMTS / EV-DO Pokazuje da je dostupna 3G UMTS (GSM) ili EV-DO (CDMA) mreža vašeg operatera i da se iPhone može spojiti na internet putem te mreže.
 06-edge EDGE Pokazuje da je dostupna EDGE (GSM) mreža vašeg operatera i da se iPhone može spojiti na internet putem te mreže.
 07-gprs GPRS Pokazuje da je dostupna GPRS (GSM) ili 1xRTT (CDMA) mreža vašeg operatera i da se iPhone može spojiti na internet putem te mreže.
 08-wifi WiFi Pokazuje da je iPhone spojen na internet putem Wi-Fi mreže. Što je više stupaca, to je signal jači. Kako proširiti rezultate WiFi pretrage.
 09-ne-uznemiravaj Ne Uznemiravaj Označuje uključenost opcije “Ne uznemiravaj” Upute za korištenje možete naći ovdje.
 10-osobni-hotspot Osobni HotSpot Pokazuje da je iPhone spojen na drugi iPhone koji pruža Osobni hotspot.
 11-sync Sinkroniziranje Pokazuje da se iPhone sinkronizira s aplikacijom iTunes. Kako sinkronizirati iPhone putem iTunesa.
 12-aktivnost Mrežna Aktivnost Pokazuje mrežnu aktivnost. Neke aplikacije nezavisnih proizvođača također mogu upotrebljavati ovu ikonu za označavanje aktivnog procesa.
 13-prosljedjivanje-poziva Prosljeđivanje Poziva Pokazuje da je na iPhone uređaju podešeno proslijeđivanje poziva.
 14-vpn VPN Prikazuje da ste spojeni na mrežu putem VPN-a,
 15-lokot Lokot Označava da je iPhone zaključan.
 16-tty-podrska TTY Označava da je iPhone podešen na rad s TTY uređajem.
 17-play Play Označava da je u tijeku reprodukcija pjesme, audio knjige ili podcasta.
 18-orjentacija Lokot
portretne orijentacije
Označava da je zaslon iPhone uređaja zaključan u portretnoj orijentaciji.
 19-alarm Alarm Označava da je alarm podešen. Kako se probuditi uz glazbu ili kako podesiti da se glazba sama ugasi.
 20-gps Lokaciske Usluge Označava da neka stavka upotrebljava lokacijske usluge.
 21-bluetooth Bluetooth* Plava ili bijela ikona:  Bluetooth je uključen i uparen s uređajem.Siva ikona:  Bluetooth je uključen i uparen s uređajem, ali je uređaj
izvan dometa ili isključen.Bez ikone:  Bluetooth nije uparen s uređajem.
 22-bluetooth-baterija Blootooth Baterija Označava razinu baterije podržanog uparenog Bluetooth uređaja.
 23-baterija Baterija Označava razinu baterije ili status punjenja. 13 načina kako da popravite trajnost baterije.

Ako ste baš početnik te vam male kratke upute za uporabu koje dođu sa iPhoneom nisu dovoljne, onda ovdje možete naći čitave iphone_upute_za_uporabu (160 stranica). Ja bih preporučio svim koji imaju vremena da ih pročitaju. Garantujem vam da ćete naći nešto novo čega niste bili svjesni. Samo da zanate ove istu upute možete naći kao bookmark na iPhoneu ako ih niste izbrisali. Safari>>>Bookmarks>>>Na dnu liste “iPhone User Guide”

Ovaj članak je orginalno napisan 26.1.2013 a posljednji put ažuriran 19.11.2016.
  • robee

    taj mali zvucnik mi je mjesecima bio na displayu i nikako nisam skuzio od cega je….nakon reinstala i novog JB vise ga nije bilo :)