Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Upozorenje – Problemi sa baterijom u iOS-u 4.3
iphone_baterija

Upozorenje – Problemi sa baterijom u iOS-u 4.3

Omizio.com je prije par dana upozorio sve jailbreak-ere da ne podižu firmware verziju na iOS 4.3 dok untethered jailbreak ne bude pronađen. Danas upozoravamo sve, uključujući i one koji nisu jailbreakovali da za sada ne podižu firmware na iOS 4.3. Informacije na mnogim Apple forumima (na kojima stalno visimo :) govore da korisnici iOS 4.3 imaju ozbiljnih problema sa baterijom. Uređaji koji imaju probleme sa baterijom su sve verzije iPhone-a i iPod Touch 4g.

Izgleda da ovi problemi imaju veze sa problemima oko automatskog zaključavanja zaslona. Naime u iOS 4.3 zaslon se ne zaključa sam te nastavlja biti upaljen satima, što vam brzo potroši bateriju.

Postotak ljudi koji imaju problem sa ovim je najvjerovatnije mali, ali problem ipak postoji i dovoljno je velik da bi bio primijećen na forumima. Za sada se čeka službena izjava Applea koja bi trebala potvrditi ove probleme. Najvjerovatnije je da će Apple popraviti ovaj bug u već najavljenom iOS 4.3.1. koji treba da izađe za koji dan.

Na sreću iOS 4.3 ne donosi nikakve ground breaking updateove, tako da zaista nemate potrebe da se kockate sa ovim. Ako niste sigurni što vam donosi iOS 4.3 pročitajte ovaj post.

Ako ste već podigli iOS na 4.3, javite nam u slučaju da vi imate ikakavih problema.

Nastavite nas pratiti preko Facebooka i Twitter-a kako biste na vrijeme dobijali najnovije informacije o ovom problemu.

 • Bushaa

  ?? nemam nikakvih problema s tim :)) izgleda da sam na drugoj strani koja nikad nema problema heeheh

  • Skynet6000

   Ni ja hvala bogu nemam problema moj se zakljucava normalno!

 • posrnio…

  …glupost, zašto bi Apple odgovarao na ovaj propust ako je učinjen JB..?
  …za takve stvari koristi se ScreenDimer i u postavkama namjesdti željeno vrijeme gašenja zaslona…

  • Ovo se desava ljudima koji nisu JB…

 • Antoniotoplak91

  nema problema na ipadu 1..dapace,baterija bolje drzi nego kad je bio j.b. 4.2.1..

 • Jons Dubi

  ja nemam jeilbrejkan telefon al kad sam ga upgrejdao sam mi se namjestio da su mi stand by i usage time isti, naravno, znam da je u slučaju bilo da mi nešto radi non stop i kad je u stand byu, bez obzira na isključivanje i pomoć system aplikacije, nikako da to riješim…upgrade je to napravio al neznam kako, na kraju sam uspio nać na jednom forumu, imam net inače isključen pa i mms, jer mi inače uvijek ako želi poslat telefon bi se trosio a nije mogo skinut mms, tako da se ja sječam da mi je mms opcija bila isključena, osim povremeno kad je upalim zajedno sa netom,..to je najviše što mi je napravio 4.3 drugo sve radi besprjiekorno, čak mi je kroz cijelu noć sa 20 posto skinu samo na 19, inaće ide 18 ili 17…

 • Ace

  Imam Iphone 4 i Imam problem sa baterijom IOSmi je biio 4.3bar mislm da je bio a sada sam stavio najnoviji 6.0.1,dok mi je bio stariji sistem baterija mi je dobro radila i pokazivala cak do 6% a sada mi se ugasi na 51% nekad na 29% a maloprije na 73%. Molim ako mozete da mi objasnite i pomopgnete,sve ostalo je fenomenalno i stvarno dobro i brzo radi. Hvala unapred ,veliki pozdrav.