Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> WWDC 2015: Što možemo očekivati?
WWDC-2015-invitation

WWDC 2015: Što možemo očekivati?

WWDC konferencija je Apple-ovo tradicionalno igralište na kojem nam svakog ljeta pokazuju što možemo očekivati od te kompanije u trenutnoj godini.Dok su posljednjih godina jesenji termini rezervirani za predstavljanje novih uređaja, WWDC je postao softwareski orijentiran. WWDC 2015 počinje u ponedeljak pa da vidimo što možemo očekivati od njega.

iOS 9

Novu iOS generaciju ćemo 100% vidjeti na WWDC konferenciji a prve, testne, beta inačice će biti proslijeđene developerima. Ostaje samo da vidimo da li će Apple u iOS 9 ugraditi više novih opcija ili će se koncentrirati na ispravljanje nedostataka posljednje dvije generacije.

Sigurnost, poboljšanja i novine – Prvi krug glasina o iOS 9

Više detalja i drugi krug glasina o iOS 9.

ios9

OS X 10.11

Pored iPhone-a, iPad-a a sad i Apple Watch pametnog sata nekad je previše lako zaboraviti da postoji i Mac. Nova inačica Mac OS X operativnog sustava će sigurno biti predstavljena na WWDC-u, s beta inačicama koje će biti proslijeđene developerima vjerovatno istog dana. Što očekivati od nove inačice sustava ostaje da vidimo.

os-x-10

Watch OS 2.0

Apple Watch je najnovija igračka Kalifornijske tvrtke i možete se kladiti da će i o njemu biti govora na ljetnoj konferenciji. Sigurno je pretpostaviti kako će Appleovci prikazati novu generaciju operativnog sustava za svoj pametni sat, skupa sa nekim aplikacijama i novim SDK razvojnim alatom za kreiranje aplikacija.

544-gadgets-xm-2

Glazebni streaming i ostalo

Još od kako je prošle godine Apple preuzeo kompaniju Beats od Dr.Drea i Jimmy Iovinea očekivalo se kako će značajna količina uposlenih snaga biti usmjerena na reinkarnaciju Beats glazbenog streaming servisa. Očekuje se kako će taj servis biti predstavljen na ovogodišnjem WWDC-u a po onome što je poznato usluga bi koštala 10$ mjesečno a besplatne mogućnosti slušanja, po svemu sudeći, neće biti prisutne.Druge pretpostavke bi se odnosile na četvrtu generaciju Apple TV set top boxa koji, prema glasinama, neće biti spreman za WWDC. Tko se još sjeća prošle godine predstavljene HomeKit platforme za upravljanje pametnim uređajima u domaćinstvima? Poznato vam je, kroz maglu, kako je Apple njenu implementaciju odlagao cijelu godinu a sad se čini kako će na ovom WWDC-u biti predstavljene određene promjene, tačnije, druga platforma koja će poslužiti kao osnova za konačno HomeKit lansiranje.

beatsmusiciphone

Iako se većina ovoga može smatrati sigurnom opkladom u kladioničarskim krugovima ostat ćemo rezervirani do ponedeljka kada ćemo znati sve detalje.

WWDC Počinje u ponedeljak u 19:00 po našem vremenu i može se gledati užive na određenim uređajima.