Saturday, 7 October, 2017
Home >>> Apple >>> iOS >>> Znate li da iOS 7 ima libelu skrivenu u kompas aplikaciji?
vaser-vaga-main

Znate li da iOS 7 ima libelu skrivenu u kompas aplikaciji?

Stavljate novu policu na zid i ne znate gdje vam je libela? Ne brinite iOS 7 u kompas aplikaciji ima ugrađenu libelu koju možete koristite za kućne potrepštine.

Odite u kompas aplikaciju, napravite kalibraciju na prvom zaslonu tako što okrećete telefon lijevo desno dok se oba (unutarji i vanjski) kruga popune do kraja. Onda povucite prstom s desna na lijevo kako bi došli do libele.

libela

Nastavite graditi kuću.

 • Emil

  iPhone 5s uređaji po svemu sudeći imaju problema sa senzorima – ili točnije s kompasom, žiroskopom i akcelerometrom. Neki smatraju kako softverska kalibracija može popraviti stvar, a drugi vjeruju da je problematičan sami hardver, što bi moglo biti mnogo nezgodnije.

  Kompas unutar modela 5s je navodno identičan onome u prethodnom uređaju (integrirani krug AK8963), a odstupanje je od 3 pa sve do 15 stupnjeva. No to je tek početak priče, jer nisu u pitanju samo tehnikalije vezane za službene aplikacije – na problem nailaze igre i svi ostali appsi koji se služe senzorima kako je prikazano u videu:

  Jedno je sigurno – Apple neće mijenjati milijune prodanih iPhonea da bi riješio problem kojeg su potvrdili i autori na portalima Gizmodo, Cult of Mac i dr. Što se mogućih rješenja tiče, korisnici na MacRumors forum redovito javljaju kako se pojave nove informacije vezane uz moguću rekalibraciju senzora, a s nestrpljenjem se očekuje i službeni odgovor iz Cupertina.

  Izvor: Gizmodo, Cult of Mac, MacRumors (foto)

  3

  [VIDEO] Evo rješenja za Samsungovo regionalno zaključavanje uređaja

  Sada znamo što se sve krije u mobitelu Nexus 5

  iPhone 5s je najprodavaniji, Samsung se gura na drugo mjesto

  Mobitel Sony Xperia Z1 stigao u Hrvatsku!