Sunday, 25 October, 2020
Home >>> Apple >>> Apple odustao od elektronskih Sim kartica (Za sada)
iphone-4-sim-card-slot

Apple odustao od elektronskih Sim kartica (Za sada)

Prije par sedmica Apple je htio predstaviti nove elektronske sim kartice koje bi bile dio telefona i korisnici ne bi morali kupovati sim kartice od mobilnih operatera nego bi iPhone jednostavno bio programiran na odredjenog operatera preko iTunes-a.

Sa ovim potezom Apple je takodjer htio izbaciti mobilne operatere i njihovo ucesce u prodaji iPhone-a. Apple je to nazvao “Trying to get closer to our consumers”, odnosno da su se htjeli vise prebliziti svojim korisnicima.

Naravno mnogo mobilnih mreza u svijetu a narocito u Europi su digle frku oko ovog zato sto bi to znacilo da vise ne bi ucestvovali u prodaji iPhone-a i ne bi mogli da zaradjuju pare na 2 godisnim kontraktima i visim tarifama koje obicno prate iPhone-e.

Danas je Apple najavio da je odlucio ne ugradjivati elektronske kartice u iPhone-e. Najvjerojatinje radi razlicitih problema koje bi ovo donijelo.

Sto se tice nove generacije iPad-a, Apple je odlucio da posto iPad-i nisu zakljucani na razlicitim mobilnim mrezama, elektronske sim kartice ce biti ugradjene u sve nove 3G modele iPad-a.

Image Credit: skattertech.com