Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Apple >>> iPad >>> Apple službeno potvrdio još jedan media event za sljedeći tjedan
ipad-mini-main

Apple službeno potvrdio još jedan media event za sljedeći tjedan

Apple je jutros po Kalifornijskom vremenu, samo mjesec dana nakon iPhone 5 eventa, službeno najavio još jedan medija event koji će se održati sljedeći utorak 23.10.2012 u San Jose, Kalifornija.

Naravno sudeći po svim dosadašnjim glasinama novi event će nam najvjerojatnije donjeti iPad Mini, a možda i Mac Mini, 13 Inch MacBook Pro s Retina zaslonom, a možda čak i novu generaciju iMacova.

Ovaj put Apple se odlučio za novu pozornicu, te će se događaj održati u San Jose California Teatru a ne na Apple kampusu u San Francisku.

Pozivnica za event je popračena sada već poznatim grafikama i textualnim nagovještajima. Ova nam dolazi sa slikom i textom iznad “We’ve got a little more to show you”. Imamo još “malo” više da vam pokažemo.

Pošto osobno mislim da ove godine stvarno možemo vjerovati glasinama s obzirom da su skoro sve bile točne oko iPhonea 5, utorak možemo očekivati 7.85 inch, non retina zaslon iPad Mini s A5 procesorom i 512 MB RAM memorije u različitim konfiguracijama i cijenama.

Dosadašnje glasine također nagovještavaju da će se iPad Mini prodavati u 8GB, 16GB, 32GB pa čak i 64GB konfiguracijama, te će postojati crne i bijele verzije s WiFi i 3G (GSM I CDMA). Cijene bi trebale početi s $249 za 8GB WiFi verziju te ići skroz do $649 za 64GB , WiFi + 3G Konfiguraciju. Još je za vidjeti da li će nas Apple iznenaditi i s 4G LTE antenom ili ičim novim što nije procurilo.

Također kao što smo čuli od Next Web bloga, iPad mini će imati snažne veze s iBooks dućanom te će izravno napasti Amazon Kindle i druge 7 Inch tablete na tržištu. Ovaj put, s iPad Mini Apple će se više koncentrirati na konzumiranje medije poput, muzike, slika, videa i knjiga a manje kreiranjem medije za što je poznat regularni iPad.

Ako ste zainteresirani za novosti ovo navedenih uređaja posjetite Omizio.com sljedeći utorak gdje ćemo kao i uvijek donjeti live blog te vam prenijeti sve što će se dešavati na ovom eventu.

Javite name putem komenta, što vi mislite o iPad Mini? Što mislite o cijenama?  Da li biste za $50 vise radije kupili Apple proizvod? Što očekujete od medija eventa? Čemu se najviše nadate?