Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple u žurbi da predstavi iPad 3 za Jobsov rođendan
iPad3

Apple u žurbi da predstavi iPad 3 za Jobsov rođendan

Ako je vjerovati najnovijim glasinama (a mi glasine, ipak volimo žvakati sa dozom zdravog skepticizma), Apple želi da tržištu ponudi iPad 3 24. veljače nadolazeće godine. Zašto baš na taj datum? Eh, odgovor možete pronaći u naslovu. Točno, ujka Steve je rođen 24.2 te Apple sada nastoji da njegov rođendan obilježi na pravi način.

Izvještaj je došao od magaina Focus Taiwan, koji su pak, citirali članak iz novina Chinese Economic Times, a priča se bazira na izvorima bliskim Tajvanskim proizvodnim partnerima Applea. Isti izvori tvrde kako bi prva pošiljka trebala brojati četiri milijuna jedinica. Sve bi bilo divno i krasno kada se ne bi znalo kako Kina novu godinu slavi u siječnju, te da taj praznik predstavlja pravu noćnu moru svima koji žele svoj proizvod na tržište plasirati početkom godine (preduslov je, naravno, da proizvod nastaje u Kini). Po ustaljenom običaju, radnici tada dobivaju značajan broj slobodnih dana, međutim, ove godine je Foxconn zamolio radnike uposlene u proizvodnji iPada da uzmu samo pet slobodnih dana, a tu nisu jedini.

Budemo li realistični, možemo očekivati da će iPad 3 biti predstavljen na WWDCu u siječnju naredne godine, ali lansiranje na tržište tog modela 24.2. jednostavno mi se čini kao velik zalogaj. Koliko je ko bio u pravu, znat ćemo za točno dva mjeseca.

Izvor: 9to5mac.com