Tuesday, 25 February, 2020
Home >>> Glasine >>> Nove generacije iPad-a bi trebale biti najavljene 22. Listopada
ipad-5-ipad-mini-october-release

Nove generacije iPad-a bi trebale biti najavljene 22. Listopada

Prema izvješću Wall Street Journal bloga AllThingsD Apple namjerava najaviti novu generaciju iPada 22 Listopada ove godine, u još jednom key note za novinare i blogere.

Bloger John Paczkowski iz AllThingsD kaže:

Ljudi upoznati s Appleovim planovima kažu da će kompanija održati sljedeći medijski event u Utorak 22 Listopada. Key note će se pozabaviti s novom generacijom iPada i iPada mini te se također očekuje više informacija o Mac Pro računalu te o novoj generaciji OS X Mavericks operativnog sustava.

Ako je gledati po glasinama koje smo čuli ove godine, Apple će pokazati petu generaciju najpopularnijeg 10 inch tableta koji bi ovaj put trebao biti manji i lakši od prošlogodišnjeg modela uzimajući oblik i debljinu svog manjeg brata, te bi u sebi trebao sadržati novi A7X chip sa poboljšanim grafičkim sposobnostima i više memorije. Osim toga očekuje se i čitač otisaka prstiju koji je momentalno samo na iPhoneu 5S.

mini-2-gold

Osim pete generacije velikog iPada, još više se očekuje druga generacija iPada mini koji bi ove godine trebao dobiti puno brži A7 čip predstavljen u iPhoneu 5S te retina zaslon na koji mnogi čekaju. Naravno šuška se i o modelima u boji, mada mi čisto sumnjamo da će se ove konceptne slike ostvariti. Ali nikad se ne zna.

Apple još uvijek nije službeno potvrdio ovaj datum.