Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS 5 beta nudi dokaze da će iPad 3 imati zaslon visoke razlučivosti!
jobs_ipad_stage1-460x250

iOS 5 beta nudi dokaze da će iPad 3 imati zaslon visoke razlučivosti!

Nove glasine govore kako bi iPad 3 mogao imati dvostruko veću rezoluciju zaslona od iPad-a 2!

Kada je iPad 2 predstavljen početkom ožujka ove godine bilo je onih koji su bili pomalo razočarani podatkom da je rezolucija zaslona ostala identična onoj na prethodnom modelu. Nije to umanjilo realne kvalitete iPad-a 2 niti njegov uspjeh na tržištu ali nakon pojave retina zaslona na iPhone-u 4 te iPod Touch-u četvrte generacije mnogi su sličan napredak očekivali i od popularnog tableta. Međutim, sada se čini kako bi njegov nasljednik, iPad 3, mogao da ispravi taj “propust” i ponudi zaslon veće razlučivosti.

Dokaz za ove tvrdnje našli su neumorni developeri koji iOS 5 u beta verziji “pročešljavaju” u potrazi za novim značajkama koje Apple nije pomenuo na WWDC-u prošlog tjedna. U mnoštvu file-ova koji su vezani za Twitter integraciju unutar iOS-a 5, pronađeno je i nekoliko njih koji upućuju da do sada nepoznatu rezoluciju zaslona u svijetu iUređaja a koja iznosi 2048×1536. Pogledamo li pažljivije shvatit ćemo da se ovdje radi o “podvostručenom” broju pixel-a u odnosu na iPad prve i druge generacije.

Nakon što su dvije iPad generacije imale razlučivost zaslona od 1024×768 ovo bi bio logičan i očekivan iskorak prema naprijed. Takođe, ovo bi iPad-u 3 donijelo gustinu pixel-a na zaslonu od 264 ppi (pixels per inch) a to bi bilo vidno poboljšanje u odnosu na 132 ppi koje imamo sada. Za podsjetnik, da bi se zaslon mogao “šepuriti” pomodnim imenom retina, isti mora imati gustinu od, minimalno, 300 ppi.

Drugi izvori dodatno sipaju sol na ranu tvrdeći kako će iPad 3 biti tržišno dostupan u četvrtom kvartalu ove godine, što bi značilo da bi Djed Božićnjak mogao biti prilično zauzet. Iako smatram da je ova glasina prilično smjela, ne bih imao ništa protiv da nas ekipa iz Apple-a iznenadi još jedinom iPad-om ove godine.

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.

Featured image credit: www.highschoogle.com