Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad 2 ima duplo RAM memorije koja je uz to još i brža
A5-chip

iPad 2 ima duplo RAM memorije koja je uz to još i brža

Ako ste jučer pratili Apple event, onda znate da RAM memorija nije ni spomenuta. Apple je najavio da će iPad 2 imati duplo brži procesor i devet puta bržu grafiku ali što je sa RAM memorijom?

Jedan od problema sa iPad-om 1 je da ima samo 256 MB Ram memorije što je duplo manje od iPhone-a 4. Nažalost, manje memorije dobrano usporava iPad u slučaju da, recimo, čitate nešto na internetu i imate otvorenih više od dva-tri browser prozora. Je li moguće da Apple nije ubacio više memorije u novi uređaj?

Prema izjavama Korejske semi-confuctor kompanije, nije. Oni sa sigurnošću tvrde da novi iPad 2 ima 512 MB Ram-a odnosno duplo više nego iPad 1. Ne samo to, već tvrde i da je nova memorija brža nego memorija koja je u iPhoneu 4. Navodno iPad RAM radi na frekvenciji od 1066Mhz, naspram 800MHz koja dolazi u iPhoneu 4.

Naravno, dok Apple ovo ne potvrdi ili dok neko ne otvori iPad 2, ovo ostaje samo glasina. Ja sam siguran da ce iFixit.com otvoriti iPad 2 prvi dan kada ga dobiju isto kao što su i uradili sa iPhone-om 4, iPod Touch-om i Apple TV-om. Što vi mislite?