Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iPad 3 će imati 3D zaslon?
ipad3D

iPad 3 će imati 3D zaslon?

Da li će 3D pošast zaraziti i Apple?

Ponekad mi se cijela priča oko 3D tehnologije čini kao izmišljanje tople vode. Svi znamo da je 3D postojao i prije “Avatara” ali taj ultra, giga, mega, tera filmski hit očito je razbudio maštu u toj mjeri da uskoro očekujem najavu za 3D brojčanike u dizalima. Izgleda da 3D pošast nije izostavila ni golicanje kreativnih umova u Apple-u jer glavna vijest posljednjeg dana je nagađanje kako će iPad 3 podržavati 3D tehnologiju.

I dok se diljem svijeta traži iPad 2 viška, ekipa sa stranice RCR Wireless našla je izvor u Hollywood-u koji im je rekao da je 3D na slijedećoj generaciji iPad-a gotovo pa sigurna stvar, a potvrdu toga dobili su i od neimenovanih izvora iz Foxconn-a (tvrtke koja usko sarađuje sa Apple-om u proizvodnji). Istina je da je Apple tokom godina na patentnom birou prijavio više izuma koji su bili na neki način vezani za 3D tehnologiju. Pored ovoga, sjećamo se da je početkom ove godine japanski blog Macotakara tvrdio da ima izvor koji je posvjedočio da će jedna tvrtka iz Japana uskoro početi sa proizvodnjom LCD zaslona koji bi trebao donijeti 3D iskustvo na iPod Touch i to bez ominoznih 3D naočala a koristio bi tehniku koja bi imala sličan učinak kao iPad aplikacija prikazana ovdje.

Iako nisam nikada bio naročit ljubitelj 3D-a, pričekat ću da Apple promijeni moje mišljenje, ako u ovim glasinama ima i zrnce istine.

Omizio možete pratiti i preko Facebook-a i Twitter-a.

Featured image credit: ipad-developers.co.uk