Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPad >>> iPad mini 2 je jednako brz kao iPad Air i iPhone 5s
ipadminiretina

iPad mini 2 je jednako brz kao iPad Air i iPhone 5s

Novi iPad mini sa Retina zaslonom je jučer konačno stigao na tržište. Javna je tajna kako su Appleovci imali poteškoća sa proizvodnjom dovoljne količine novih zaslona ali čini se kako je, bar za sad, taj problem pod kontrolom. Naš primjerak stiže za nekih tjedan dana pa ćemo i sa vama podijeliti svoja iskustva.

U međuvremenu su prvi primjerci koji su se našli u rukama sretnih kupaca podvrgnuti benchmark testiranjima. iPad mini 2 dijeli isti A7 čip koji se može naći i u iPadu Air, ali i iPhoneu 5s. Ta činjenica je dovoljna da fantastični rezultati na ovim testovima ne iznenade nikoga.

iPad-mini-retina-display-benchmark

A7 procesor u ovom uređaju clockan je na 1,29 GHz, što je sitna razlika u odnosu na isti čip u iPhoneu 5s (1,3 GHz) i iPadu Air (1,4 GHz). Shodno tome, rezultati Geekbench testa se razlikuju samo marginalno između ova tri uređaja. Na muliti-core testu iPad mini 2 osvojio je 2512 bodova što je čak pet puta više u usporedbi s prethodnim modelom koji je osvojio 496 bodova!

iPad-air-geekbench

S obzirom da benchmark testovi nisu najrealniji svjedoci brzine nekog uređaja, možemo zaključiti da se sva tri pomenuta uređaja koja pokreće Apple A7 čip u stvarnom životu doimaju jednako brzim. Ovim je efektivno poništena razlika u snazi između “malog” i “velikog” iPada te je na budućim kupcima da odluče samo o veličini zaslona (uz pretpostavku da im $100 ne predstavlja ništa u životu). Koji bi vi prije nabavili?

 

Image credits: Remond Pie