Saturday, 16 January, 2021
Home >>> Apple >>> iPad napokon u Hrvatskoj!
ipad

iPad napokon u Hrvatskoj!

Napokon nakon skoro godinu dana od izlaska iPad-a u svijetu Hrvatska napokon dobiva iPad pocevsi od sutra 28.1.2011.

Apple je sa iPad-om napravio tablet revoluciju i stvorio potpuno novi market za tablet racunare koji su do iPad-a bili potpuno mrtvi. Posto ga ja imam vec duze vrijeme mogu vam reci da je iPad stvarno odlicna stvar.Tesko je objasniti zasto medjutim, kao sto be Steve Jobs rekao “it just works” Jednostavno radi i puno je bolji od bilo kakvog laptopa za mnoge stvari.

Ja ga najvise koristim za citanje. Sto knjiga sto interneta. Jednostavo je osjecaj puno bolji. Nesto izmedju, knjige, novina i racunala. Ako citate u krevetu ili dok ste zavaljeni na kauc ili fotelju ja bih vam svakako preporucio da kupite jedan ako imate novce. Takodjer je odlican za gledanje filmova, sto kod kuce, sto na putu. Beterija traje po 7-10 dana. A ako volite igrati igrice na iPhone-u onda ce te definitivno zavoljeti iPad igrice.

Medjutim iPad vam ne moze zamjeniti laptop ili osobno racunalo tako da ako razmisljate izmedju kupovine laptop-a ili iPad-a, vjerovatno bi trebali kupiti laptop. Naravno to ovisi za sta ga trebate koristiti. Pisanje je jos uvjek sporo i nezgrapno tako da ako trebate pisati duze tekstove laptop je bolji. Takodjer ne mozete koristiti mnoge aplikacije na koje ste mozda navikli na PC-ju. itd. Medjutim ako vec imate laptop i treba vam nesto izmedju onda je iPad prava stvar.

Naravno napravicemo puni review za iPad uskoro tako da imate malo vise informacija.

iPad sluzbeno krece u prodaju sutra u iStyleu, Technomaxu i HGSpotu.

Cijene su otprilike 80 eura skuplje nego drugdje u Evropi:

Modeli i Cijene:

Wi-Fi Verzija

16 GB iPad Wi-Fi – 3.945 kn
32 GB iPad Wi-Fi – 4.745 kn
64 GB iPad Wi-Fi -5.545 kn

Wi-Fi i 3G Verzija

16 GB 3G iPad – 4.745 kn
32 GB 3G iPad – 5.545 kn
64 GB 3G iPad – 6.345 kn

Hrvatski Telekom i Vipnet nece direkto prodavati iPad medjutim su vec izbacili promocije koje ce vam pomoci da ga kupite:

HT – 500 kn bon poklon prvih sto korisnika koji potpisu ugovor na internet tarfe.

Vip – 50% popusta na internet tarife.

Evo obe sluzbene ponude:

HT je, povodom dolaska iPada u Hrvatsku, svojim sadašnjim i budućim korisnicima, zaljubljenicima u najiščekivaniji tablet odlučio pokloniti primjerene poklone. Tako će prvih sto korisnika koji u T-Centrima od sutra, 28. siječnja, potpišu ugovor na Mobile Internet tarife – 1 GB, 6 GB ili 10 GB, dobiti čak 500 kuna poklon bona. Bon će biti moguće iskoristiti pri kupnji iPada kod odabranih ovlaštenih Apple partnera te će tako korisnici HT-a moći puno povoljnije nabaviti uređaj.

A prvih 1000 Simpa Internet korisnika koji kod Apple partnera kupe iPad, od HT-a dobivaju MicroSim karticama s uključenih 1.5 GB podatkovnog prometa.

HT će vrlo skoro i MAXadsl korisnicima također ponuditi akciju povoljnijeg korištenja iPada.

Svi korisnici podatkovnih usluga T-Mobilea trenutno mogu na svom iPadu surfati povoljnije nego ikada koristeći aktualne promotivne akcije:

– Mobile Internet korisnici tako mogu neograničeno surfati već za samo 50 kuna mjesečno (kombinirajući akciju „50% popusta na SVE“ te „Neograničeni Internet“).

Simpa Internet korisnici imaju mogućnost surfati već od 0.05 kuna po megabajtu – aktivacijom Simpa opcije Internet XL. Simpa Internet se nadoplaćuje bonovima tako da omogućuje potpunu kontrolu troškova.

iPad će u prvom valu prodaje u Hrvatskoj biti dostupan isključivo putem Appleove online trgovine te ovlaštenih distributera. U međuvremenu, HT je svim svojim korisnicima osigurao MicroSIM kartice koje su neophodne za njegovo korištenje obzirom da uređaj ne može raditi na običnim SIM karticama. MicroSIM kartice dostupne su u svim T-Centrima diljem Hrvatske, a postojeći korisnici Mobile Internet usluge svoje sadašnje SIM kartice mogu besplatno zamijeniti za MicroSIM.

Popust (bon) od 500 kuna mogu ostvariti oni korisnici koji potpišu novi ili produže svoj ugovor na 24 mjeseca u T-Centrima te kod odabranih Tpartnera.

Odabrani ovlašteni Apple partneri kod kojih je moguće iskoristiti poklon bon HT-a su: iStyle, HGspot i TechnoMax.

Detalje o podatkovnim uslugama za iPad kao i promotivnim akcijama koje HT nudi svojim korisnicima možete provjeriti na www.t-mobile.hr te na profilu na Twitteru, odnosno na Facebooku.

Ponuda Vipneta:

Pripremajući se za jedan od najiščekivanijih tableta na hrvatskom tržištu – iPada, Vipnet od sutra nudi svojim korisnicima još bolje broadband tarife pripremljene baš za iPad korisnike. Ova ponuda uključuje prepaid Vipme Broadband MicroSIM karticu s podatkovnim paketom od 1GB po cijeni od 50 kuna. Korisnici, naravno, mogu odabrati i pretplatničku MicroSIM ponudu, te ukoliko potpišu ugovor do 31. ožujka 2011. ostvaruju 50 posto popusta na pretplatu za broadband tarife i to zauvijek. Prepaid Vipme Broadband MicroSIM paketi biti će dostupni na Vip prodajnim mjestima, ali i u dućanima gdje će se moći kupiti iPad.

Korisnici koji koriste više podatkovnog prometa mogu odabrati pretplatničku tarifu s paketom od 5GB prometa za 99,50 kuna, što uključuje 50 posto popusta na pretplatu. Također za korisnike koji se ne žele vezati ugovornom obvezom postoje paketi od 1GB podatkovnog prometa za 55 kuna. Kao lider u inovacijama na hrvatskom tržištu Vipnet je već u svibnju 2010. ponudio korisnicima MicroSIM kartice, a u rujnu iste godine tarife prilagođene MicroSIM korisnicima koji su već tada mogli uživati u navedenim tarifama u najboljoj hrvatskoj mreži.

Vipnet je također domaći lider u broju korisnika bežičnog brodbanda s više od 60 posto tržišnog udjela. Uz konstantne inovacije i razvoj mreže Vipnet već sada u većini velikih hrvatskih gradova korisnicima nudi brzine od 42 Mbps, te i dalje radi na usavršavanju Dual Carrier tehnologija. Isto tako Vipnet je kao najbolji Appleov partner u Hrvatskoj nedavno svojim korisnicima ponudio Apple računala, glazbene uređaje, dodatke, te najtraženiji mobilni uređaj na svijetu – iPhone.

www.vipnet.hr

No sto vi mislite? Hocete li biti u redu da kopite iPad sutra? Ili cekate novi iPad 2 koji treba da izadje na Americkom trzistu za mjesec dana?

  • Jel neko zna kad se može ocekivati pad cijena Pad-ova? Ne mislim na kunu dvije naravno :P