Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPad >>> Kakav hardware skriva iPad mini 2? (iFixit teardown)
IPad-mini-2-Retina-iFixit-teardown

Kakav hardware skriva iPad mini 2? (iFixit teardown)

Da, da, unaprijed se izvanjavamo što smo ovih dana navalili na iPad mini 2. Novi mali iPad zanimljiviji je no ikad a nove informacije o njemu stalno pristižu.

Poznati blog iFixit se brzo dograbio svog primjerka te ga podvrgnuo svojoj uobičajenoj praksi rastavljanja. Pronalazak Apple A7 čipa nije predstavljao nikakvo iznenađenje. Čip, u ovom slučaju nosi istu oznaku poput onog koji se ugrađuje u iPhone 5s (APL0698), a od ranije je poznato da se blago razlikuje od istog čipa koji se ugrađuje u novi iPad Air (APL5698).

IPad-mini-2-Retina-iFixit-teardown-001

Zaslon više ne proizvodi Samsung. Dok je prva generacija imala 7,9″ zaslon rezolucije 1024×768, novi model ima Retina zaslon iste veličine ali “poduplane” rezolucije od 2048×1536 a proizvodi ga drugi Korejanski gigant – LG. S obzirom da iPad mini 2 sada ima zaslon iste rezolucije kao iPad Air (kao i iPad 3 i iPad 4), on (zbog manje veličine samog zaslona) postiže više ppi (piksela po inču) – 326 ppi u odnosu na 264 ppi koji imaju veća braća.

Retina zaslon i novi A7 čip zaslužni su za to da su se Appleovci u iPad mini 2 odlučili ugraditi dosta veću bateriju u odnosu na prošlogodišnji model (24,3WHr na spram 16,3WHr). Ne iznenađuje ni to da je mini 2 od iFixit ekipe dobio nisku ocjenu za lakoću vršenja opravki – 2 od 10; te je po tome još jedan tipičan predstavnik Apple obitelji.

Ukoliko vas zanima još detalja o iznutricama novog “mališana” posjetite originalni post na iFixit i pogledajte video u nastavku.